Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The experiment was conducted to determine of effect of feed mixtures with rapeseed oil, vitamin E and supplement of copper sulphate pentahydrate on fatty acids and cholesterol profile of breast meat. Six hundred day-old male chickens were divided into 4 groups of experiment. Chickens of the 1st and 2nd group were fed diets containing 13 and 35 mg Cu/kg , respectively. Chickens of the 3rd group were fed the feed with 175 mgCu from the 1st to the 14 th day of age, then the feed with 35 mg Cu/kg. Chickens of the 4th group were fed the former feed to the end of the experiment. Cholesterol concentration in breast muscles of chickens of the 3rd group was significantly lower than in control chickens. There was no important effect of Cu supplementation on the fatty acid profile. (en)
- Pokus byl zaměřen na stanovení vlivu krmných směsí s řepkovým olejem, vitaminem E a doplňkem CuSO4.5H2O na složení a obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat. Do pokusu bylo zařazeno 600 ks jednodenních brojlerových kohoutků rozdělených do 4 skupin. Kuřata první a druhé skupiny byla krmena směsí obsahující 13 a 35 mg Cu/kg. Kuřata 3. skupiny dostávala krmnou směs se 175 mg Cu od 1. do 14. dne věku, později 35 mg Cu. Kuřata 4. skupiny měla 175 mg Cu/kg směsi po celý pokus. Obsah cholesterolu v prsním svalstvu kuřat 3. skupiny byl signifikantně nižší než ve skupině kontrolní. Nebyl zjištěn větší vliv doplňků mědi na profil mastných kyselin.
|
Title
| - Effect of Cu and vitamine E of faty acids and cholesterol content in broiler chicken breast meat (en)
- Vliv Cu a vitamímu E na obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat
- Vliv Cu a vitamímu E na obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of Cu and vitamine E of faty acids and cholesterol content in broiler chicken breast meat (en)
- Vliv Cu a vitamímu E na obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat
- Vliv Cu a vitamímu E na obsah mastných kyselin a cholesterolu v prsním svalstvu brojlerových kuřat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/02:00004169!RIV/2003/MSM/412103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/02:00004169
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - broiler, copper sulphate, quality of meat, fatty acids, cholesterol (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXIX. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Skřivan, Miloš
- Tůmová, Eva
- Skřivanová, Věra
- Ševčíková, Světlana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |