About: STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In our tests were utilised theoretic knowledges about quality of wheat from look at food product technology. At the same time oneself at this way was evaluated wheat in their production influence in direct biological tests on the laboratory white rat. Inincrease tests was determinate PER - protein efficiency ration. By statistical methods were appreciated the correlation of values for food processing and values of PER. Narrowest relationship was between swelling of gluten and PER. (en)
  • Cílem naší studie bylo najít některé znaky, které by s malým ekonomickým nákladem, ale s vysokou spolehlivostí dokázaly zhodnotit nutriční hodnotu pšenice a její pravděpodobnou produkční hodnotu u prasat. Pro potravinářské hodnocení se používá řada znaků, které charakterizují vhodnost pšenic pro různé typy zpracování, pekárenské, pečivárenské, těstovinářské a jiné. Tyto znaky však nevystihují nutriční hodnotu, nutnou pro zhodnocení obilnin při jejich krmivářském využití. Vyhodnotili jsme závislosti vybraných potravinářských a PER (produkční index bílkovin) a hledali hodnoty, které by byly využitelné pro vyjádření nutriční kvality pšenice, které by konkrétní odrůdu pšenice určovaly pro zařazení mezi krmné pšenice.
Title
  • STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD
  • STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD (cs)
  • DETERMINATION OF PRODUCTION EFFICIENCY OF WHEAT LIKE A REQUIEREMENT FOR SELECTION SPECIALIZE FEEDING VARIETIES (en)
skos:prefLabel
  • STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD
  • STANOVENÍ PRODUKČNÍ ÚČINNOSTI PŠENIC JAKO POŽADAVEK PRO VÝBĚR SPECIALIZOVANÝCH KRMNÝCH ODRŮD (cs)
  • DETERMINATION OF PRODUCTION EFFICIENCY OF WHEAT LIKE A REQUIEREMENT FOR SELECTION SPECIALIZE FEEDING VARIETIES (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/02:00004141!RIV/2003/MSM/412103/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 45-48
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 664933
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/02:00004141
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Wheat, PER, food value, feeding value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DDD1B33D4E88]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - příspěvků ze IV. rocniku mezinarodní vědecké konference Agroregion 2002
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mudřík, Zdeněk
  • Kodeš, Alois
  • Hučko, Boris
  • Stehlíková, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-559-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software