About: Lactose content in milk and some milk products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The content of lactose was determinated in the different race cow milk collected from eight farms in the Czech republic. The differences in the levels of lactose in milk collected in different farms are statistically significant, but the influence of race on the content of lactose in milk is not statistically significant. The levels of lactose in model yoghurts decrease during yoghurt fermentation, but if the milk powder was add to starting mixture, the level of lactose in final product is often higher than the content of lactose in raw milk (4,8 %). (en)
  • Byl sledován obsah laktosy v mléce dojnic různých plemen z 8 farem v České republice. Byly shledány statisticky významné rozdíly v obsahu laktosy v mléce dojnic chovaných na různých farmách, vliv plemene na obsah laktosy prokázán nebyl. Hladiny laktosy vmodelově připravených jogurtech v průběhu zrání potvrdily předpoklad, že během fermentace dochází ke snižování obsahu laktosy. Pokud bylo při výrobě jogurtů tepelně ošetřené mléko zahuštěno sušeným mlékem došlo k vzestupu obsahu laktosy ve výchozí směs i, a to na takovou úroveň , že i po ukončení fermentace byl obsah laktosy u poloviny připravených jogurtů vyšší než u průměrného vzorku mléka tj. 4,80 %.
Title
  • Lactose content in milk and some milk products (en)
  • Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
  • Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Lactose content in milk and some milk products (en)
  • Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
  • Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/02:00003795!RIV/2003/MSM/412103/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 30-32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 656477
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/02:00003795
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk, lactose, yoghurt, lactose intolerance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FF36F35231ED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů z mezinárodní konference Katedry chovu skotu a mlékařství ČZU v Praze %22Den mléka 2002%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Louda, František
  • Hejtmánková, Alena
  • Toušová, Renata
  • Tesař, V.
  • Dragounová, Hedvika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-0900-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software