Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo vyhodnocení vlivu krmných směsí s doplňkem 5% řepkového oleje, 50 mg vitamínu E a odlišnou hladinou organické nebo anorganické Cu na složení mastných kyselin ve svalstvu brojlerových kuřat. Do pokusu bylo zařazeno celkem 600 ks jednodenních brojlerových kohoutků. Zvířata byla rozdělena do 4 skupin podle typu krmné směsi (I. kontrola, pokusná II. - 35 mg/kg-1 CuSO4 . 5H2O, III. - 175 mg/kg-1 CuSO4 . 5H2O, IV. - 175 mg/kg-1 bioplex Cu). Přídavek anorganické a organické mědi statisticky významně (PŁ0,05) snížil celkový obsah PUFA (n-6 i n-3) ve III. a IV. pokusné skupině (25,9% a 26,02%) v porovnání s kontrolní (27,73%) a II. pokusnou skupinou (27,55%). Významné zvýšení (PŁ0,05) celkových SFA bylo zjištěno ve všech pokusných skupinách (II. - 27,01%; III. - 26,59%; IV. - 26,65%) oproti kontrole (25,41%). Celkové MUFA byly ve III. a IV. pokusné skupině (44,01 a 43,14%) signifikantně vyšší (PŁ0,05) ve srovnání s II. a I. skupinou (40,66 a 41,93%).
- The effect of wheat-corn-soybean meal diet with 5% of rapeseed oil, 50 mg per kg of vitamin E and different supplements of Cu as copper sulphate pentahydrate and/or bioplex on contents of fatty acids in breastmeat of broilers was studied. The supplement of Cu significantly dicreased the concentration of PUFA compared to the control group.Total SFA was found significantly increased and total MUFA was observed significantly higher. (en)
|
Title
| - Vliv vyšších dávek Cu na obsah mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat
- Vliv vyšších dávek Cu na obsah mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat (cs)
- Effect of high dietary concentrations of copper on fatty acid profile of broiler chicken meat. (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv vyšších dávek Cu na obsah mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat
- Vliv vyšších dávek Cu na obsah mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat (cs)
- Effect of high dietary concentrations of copper on fatty acid profile of broiler chicken meat. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/01:00002789!RIV/2002/MSM/412102/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/01:00002789
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - copper, breastmeat, fatty acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení XXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Skřivan, Miloš
- Tůmová, Eva
- Koucký, Milan
- Ševčíková, Světlana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |