About: Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Do pokusu bylo zařazeno 600 ks brojlerových kohoutků Ross 208. Jednodenní kohoutci byli náhodně rozděleni do 4 skupin po 150 ks a krmeni po celou dobu výkrmu sypkou isonotrogenní a isoenergetickou krmnou směsí se zastoupením 5% řepkového oleje a 50 mg/kg vitamínu E. Kontrolní skupina - I. byla bez přídavku mědi, pokusné skupiny pak s aplikací odlišného množství a zdroje mědi: II. skupina 35 mg/kg Cu a III. skupina 175 mg/kg Cu ve formě CuSO4.5H2O, dieta IV. skupiny pak obsahovala 175 mg/kg Cu ve formě bioplexu (chelátová forma).
  • The objective of the present study was to investigate the effect of cooking and different cooper sources and levels on fatty acid profile of leg meat of broilers. Male Ross 208 broilers were fed a diet based on wheat, maise and soya, supplemented with rapeseed oil (group 1), copper sulphate pentahydrate at 35 mg Cu/kg (group 2), copper sulphate pentahydrate at 175 mg Cu/kg (group 3) or Cu-glycine at 175 mg Cu/kg (group 4). Leg meat with skin was cooked inside polyethylene bags in water bath at 85oC. Cooked meat were ground and mixed with juice. Lipids of raw and cooked meat were extracted, trans-methylated and methyl esters analyzed using a Hewlett-Packard 5890 gas chromatograph. Cooking reduced concentration of tissue polyunsaturated fatty acids (PUFA). On the other hand, cooking increased concentration of saturated and monounsaturated fatty acids. Cooking also slightly lowered the n6: n3 ratio of PUFA. (en)
Title
  • Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi
  • Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi (cs)
  • Fatty acid profiles of raw and cooked meat of chickens fed feed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate and cu-glycine (en)
skos:prefLabel
  • Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi
  • Mastné kyseliny v syrovém a vařeném kuřecím mase při různém obsahu a zdroji mědi v krmné směsi (cs)
  • Fatty acid profiles of raw and cooked meat of chickens fed feed mixtures with different concentrations of copper sulphate pentahydrate and cu-glycine (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/01:00002732!RIV/2002/MSM/412102/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 201-207
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 686013
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/01:00002732
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • broiler, meat, fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6210DED9783E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • IV. Kábrtovy dietetické dny, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno,
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Skřivan, Miloš
  • Tůmová, Eva
  • Skřivanová, Věra
  • Ševčíková, Světlana
  • Marounek, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software