About: The effect before slaughtering preparation of slaughter pigs on meat quality     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In a set of 4 250 slaughter pigs of different genotypes from five producers was measured pH1 45 minutes post mortem in MLLT after slaughter. Slaughter pigs were divided into 15 groups according to tohe distance of transportation (up to 35, 45, 70 and more tha 40 km) and resting time before slaughter (up to 1, 2 and 4 hours and over 18 hours). The highest per cent occurrence of meat defect PSE in MLLT was found in a group of slaughter pigs transported to a distance up to 35 km with a rest before slaugheter lasting to 1 hour. In addition, there is a tendency to slightly higher occurrence of PSE meat with longer distance of transportation and lengh of pre-slaughter rest. It was confirmed that a 2 - 3 h lairage would appear the maximum desirable for optimal meat quality. It is a duty respect careful transportation, transportation in the right time. Also, the Capacity of transport lorries should be kept and they should treat the slaughter pigs carefully. (en)
  • Cílem práce bylo posouzení vlivů předporážkové přípravy jatečných prasat na kvalitu jejich masa. Tento cíl byl realizován nejprve analyzováním organizace svozu jatečných prasat do Masokombinátu CZ a.s., Písek. Dále byla zjišťována délka ustájení prasat na jatkách a vše bylo zakončeno měřením hodnoty pH1 post mortem, čímž bylo identifikováno normální (pH1>5,8) a PSE (pH1<5,6) vepřové maso. Sledováno bylo 4 250 jatečných prasat různých hybridních populací od pěti producentů, s vyrovnaným poměrem pohlaví. Bylo měřeno pH1 svalů MLLT 45 minut po porážce. Prasata byla rozdělena do 15 skupin v závislosti na dopravní vzdálenosti a době odpočinku. Před porážením. V jednotlivých skupinách byla zjišťována průměrná hodnota pH1 ve svalu MLLT a procentuální podíl normálního, inklinujícího a defektního vepřového masa PSE.
Title
  • The effect before slaughtering preparation of slaughter pigs on meat quality (en)
  • Vliv předporážkové přípravy jatečných prasat na jejich kvalitu masa
  • Vliv předporážkové přípravy jatečných prasat na jejich kvalitu masa (cs)
skos:prefLabel
  • The effect before slaughtering preparation of slaughter pigs on meat quality (en)
  • Vliv předporážkové přípravy jatečných prasat na jejich kvalitu masa
  • Vliv předporážkové přípravy jatečných prasat na jejich kvalitu masa (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/01:00002365!RIV/2002/MSM/412102/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 138-139
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 700674
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/01:00002365
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig, meat, quality, pH, transportion, resting-time, slaughter house, relationships (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8478CB7A24D0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Olsztyn
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Wroclaw
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXX. ogólnopolskie seminarium kól naukowych, uniwersytet Warminsko-Mazurski w Olsztynie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Červenka, Tomáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Akademia Rolnicza
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software