About: VÝVOJ SVĚTOVÉ PRODUKCE MLÉKA     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Článek se zabývá vývojem světové produkce mléka ve světě a ve vybraných regionech. Mléko představuje důležitý produkt zemědělské prvovýroby. Jeho podíl na světové zemědělské produkci neustále roste. V průběhu posledních cca 45 let (1961 - 2006) vzrostl celkový objem světové mléčné produkce o přibližně 90 % (přičemž průměrné meziroční tempo růstu světové produkce dosáhlo hodnoty cca 1,44 %). V absolutních číslech to pak znamená, že světová produkce mléka vzrostla za posledních 45 let o více než 309 mil. tun, tedy o přibližně 6,9 mil. tun ročně. Mléko je takřka dokonalá potravina, protože obsahuje v hojném množství minerály, vitamíny, bílkoviny a jiné pro živý organizmus příznivé složky. Hlavní výhodou mléka oproti jiným potravinám je bezesporu vápník (125 mg / 100 g mléka, doporučená denní dávka je 400 – 700 mg / den), což je jeden z nejdůležitějších minerálů v lidské výživě.
  • Článek se zabývá vývojem světové produkce mléka ve světě a ve vybraných regionech. Mléko představuje důležitý produkt zemědělské prvovýroby. Jeho podíl na světové zemědělské produkci neustále roste. V průběhu posledních cca 45 let (1961 - 2006) vzrostl celkový objem světové mléčné produkce o přibližně 90 % (přičemž průměrné meziroční tempo růstu světové produkce dosáhlo hodnoty cca 1,44 %). V absolutních číslech to pak znamená, že světová produkce mléka vzrostla za posledních 45 let o více než 309 mil. tun, tedy o přibližně 6,9 mil. tun ročně. Mléko je takřka dokonalá potravina, protože obsahuje v hojném množství minerály, vitamíny, bílkoviny a jiné pro živý organizmus příznivé složky. Hlavní výhodou mléka oproti jiným potravinám je bezesporu vápník (125 mg / 100 g mléka, doporučená denní dávka je 400 – 700 mg / den), což je jeden z nejdůležitějších minerálů v lidské výživě. (cs)
  • The paper deals with the analysis of milk production development in the world and selected regions. Milk represents important product of agricultural production. Its share in the world agricultural production is permanently increasing. During the last 45 years (1961 – 2006) the total volume of world milk production increased by 90 % (an average interannual growth rate of world milk production reached 1.44 %). It means that the world milk production increased by more than 309 million tonnes during the last 45 years (i. e. 6.9 million tonnes per year). Milk is almost perfect foodstuff, because it contains a lot of minerals, vitamins, proteins and some other items which are necessary for human nutrition. The main advantage of milk (in comparison with other foodstuff products) is without any doubt very high content of calcium (125 mg per 100 g of milk, recommended daily dose is 400 – 700 mg per day) which is one of the most important minerals in human nutrition. (en)
Title
  • VÝVOJ SVĚTOVÉ PRODUKCE MLÉKA
  • VÝVOJ SVĚTOVÉ PRODUKCE MLÉKA (cs)
  • WORLD MILK PRODUCTION DEVELOPMENT (en)
skos:prefLabel
  • VÝVOJ SVĚTOVÉ PRODUKCE MLÉKA
  • VÝVOJ SVĚTOVÉ PRODUKCE MLÉKA (cs)
  • WORLD MILK PRODUCTION DEVELOPMENT (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41110/07:22850!RIV08-MSM-41110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 0;0
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070906)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 460547
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41110/07:22850
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • World, milk, development, production, regions, structure. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0EAF0E46693F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Ráčkova dolina, Slovensko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • SPU v Nitře
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlada veda 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Smutka, Luboš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre. Vydavateľstvo SPU (VES)
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8069-970-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41110
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 19 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software