About: Energetický výzkum v ČR a zahraničí – výdaje na výzkum a vývoj a jeho výsledky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Energy research is one of the fi elds of the National Priorities of Oriented Research, Experimental Development and Innovations. The Czech Republic is facing rather ambitious targets in the utilization of renewable energy resources, reduction of greenhouse gas emissions and improvement of the overall energetic effi ciency of the national economy. The fulfi lling of these goals will require an intensive R&D in a broad spectrum of disciplines and technology fi elds. The present article evaluates the extent and the structure of the support of the energy research in the Czech Republic and brings comparisons with foreign countries both in expenditure and results in various research fi elds. The Czech Republic spends relatively more public resources in the nuclear technology research. It is accompanied by higher publication activities. It is in a stark contrast with signifi cantly lower patenting activities in this fi eld, except of the branch of non-fossil fuel production, in comparison with both the World and EU-27 countries. (en)
  • Energetický výzkum je jednou z oblastí Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Před ČR stojí ambiciózní cíle týkající se podílu obnovitelných zdrojů v energetickém mixu, snížení emisí skleníkových plynů a udržení tempa poklesu energetické nároč- nosti národní ekonomiky. Ke splnění těchto cílů bude nutný intenzivní výzkum a vývoj v širokém spektru disciplín a technologických oborů. Předkládaný příspěvek hodnotí stav a strukturu podpory energetického výzkumu v ČR ve srovnání se zahraničím a porovnává výsledky v publikačních a patentových aktivitách. ČR má vyšší podíl veřejných prostředků v oblasti jaderné energetiky, který je doprovázen výrazně vyšší publikační aktivitou v porovnání s EU. To kontrastuje s velmi nízkou patentovou aktivitou v této oblasti. S výjimkou odvětví výroby nefosilních paliv byly počty českých patentových přihlášek v uplynulé dekádě pod světovým a EU-27 průměrem.
  • Energetický výzkum je jednou z oblastí Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Před ČR stojí ambiciózní cíle týkající se podílu obnovitelných zdrojů v energetickém mixu, snížení emisí skleníkových plynů a udržení tempa poklesu energetické nároč- nosti národní ekonomiky. Ke splnění těchto cílů bude nutný intenzivní výzkum a vývoj v širokém spektru disciplín a technologických oborů. Předkládaný příspěvek hodnotí stav a strukturu podpory energetického výzkumu v ČR ve srovnání se zahraničím a porovnává výsledky v publikačních a patentových aktivitách. ČR má vyšší podíl veřejných prostředků v oblasti jaderné energetiky, který je doprovázen výrazně vyšší publikační aktivitou v porovnání s EU. To kontrastuje s velmi nízkou patentovou aktivitou v této oblasti. S výjimkou odvětví výroby nefosilních paliv byly počty českých patentových přihlášek v uplynulé dekádě pod světovým a EU-27 průměrem. (cs)
Title
  • Energetický výzkum v ČR a zahraničí – výdaje na výzkum a vývoj a jeho výsledky (en)
  • Energy research in the Czech Republic – comparison of R&D expenditure and results with foreign countries
  • Energy research in the Czech Republic – comparison of R&D expenditure and results with foreign countries (cs)
skos:prefLabel
  • Energetický výzkum v ČR a zahraničí – výdaje na výzkum a vývoj a jeho výsledky (en)
  • Energy research in the Czech Republic – comparison of R&D expenditure and results with foreign countries
  • Energy research in the Czech Republic – comparison of R&D expenditure and results with foreign countries (cs)
skos:notation
  • RIV/60456540:_____/14:#0000686!RIV15-MSM-60456540
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(LM2010010)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 14614
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60456540:_____/14:#0000686
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • energy research; public expenditures; results (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [03AFF89CABF8]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ergo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 9
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučera, Zdeněk
  • Vondrák, Tomáš
issn
  • 1802-2006
number of pages
http://bibframe.org/vocab/doi
  • 10.2478/ergo-2014-0001
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software