Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L). Valná hromada ČSPS, Telč, 11.6.2013.
- Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L). Valná hromada ČSPS, Telč, 11.6.2013. (cs)
- The majority of Czech beers contain residual (unfermented) extract. One of the most typical characteristics of a Czech beer is the difference in attenuation; its long-term recorded limit value is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czech beer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the limit value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The limit parameters obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC, 4.52, and 153 mg/l, respectively. General meeting CBMA, Telč, June 11, 2013. (en)
|
Title
| - Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012
- Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012 (cs)
- General meeting CBMA - Study of specific markers of Czech Beer - 2012 (en)
|
skos:prefLabel
| - Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012
- Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012 (cs)
- General meeting CBMA - Study of specific markers of Czech Beer - 2012 (en)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/13:#0000905!RIV14-MZE-60193697
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/13:#0000905
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - specific markers; Czech beer; total polyphenols; residual extract; bitterness; colour; pH (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |