About: ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků – Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení technologicky významných kvalitativních znaků, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny apod.
  • Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení technologicky významných kvalitativních znaků, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny apod. (cs)
  • ČSN 56 0187-2 Testing methods for malt and malt extracts – Part 2: Other testing methods for malt. The methods for checking the Pilsner malt and special malts given in this standard are used for the determination of technologically important quality parameters formed during malt production and contributing to analytical and organoleptical beer characteristics. Information about their amount or composition can help estimate for example variations in barley grain metabolism during malting, affect enzymatic catalysis during mashing, a role of these components in colloidal and senzsoric beer stability, foaming and foam durability etc. (en)
Title
  • ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků – Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu
  • ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků – Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu (cs)
  • Testing methods for malt and malt extracts – Part 2: Other testing methods for malt (en)
skos:prefLabel
  • ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků – Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu
  • ČSN 56 0187-2 Metody zkoušení sladu a sladových výtažků – Část 2: Ostatní metody zkoušení sladu (cs)
  • Testing methods for malt and malt extracts – Part 2: Other testing methods for malt (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/11:#0000752!RIV13-MZE-60193697
  • ČSN 560187-2
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, Z(MSM6019369701)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 192406
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/11:#0000752
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malt; malt extract; malt quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...PrislusnehoOrganu
  • Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví, Gorazdova 24, Praha 2
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E51809FCE663]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hartman, Ivo
  • Psota, Vratislav
  • Volf, P.
http://linked.open...iv/uzemniPlatnost
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software