Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová, linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu.
- Předkládaná metodika umožňuje laboratoři vybavené plynovým chromatografem s plamenoionizačním detektorem rychlé stanovení nižších a vyšších mastných kyselin (kapronová, kaprylová, pelargonová, kaprinová, laurová, myristová, palmitová, stearová, olejová, linolová, linolenová kyselina) v pivu po jednoduchém a levném vyextrahování sledovaných látek ze vzorku pomocí metody extrakce na míchací tyčince (SBSE) a následné zpětné extrakce do rozpouštědla. Vyšší mastné kyseliny je možné stanovit ve formě jejich methylesterů po jejich derivatizaci. Metodika je použitelná pro rutinní kontrolu obsahu mastných kyselin v pivu. (cs)
- By this methodology laboratory equipped with gas chromatograph and flame ionization detector can quickly determinate medium-chain and long-chain fatty acids (caproic, caprylic, nonanoic, capric, lauric, myristic, palmitic, stearic, oleic, linoleic, linolenic acid) in beer after easy and low cost extraction using stir bar sorptive extraction (SBSE) method folllowed by solvent back extraction. Long-chain fatty acids were determined as methyl esters after methylation. This methodology can be used for routine control of beer. (en)
|
Title
| - Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE
- Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE (cs)
- Determination of medium-chain and long-chain fatty acids in beer by SBSE method (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE
- Stanovení nižších a vyšších mastných kyselin v pivu metodou SBSE (cs)
- Determination of medium-chain and long-chain fatty acids in beer by SBSE method (en)
|
skos:notation
| - %22neuvedeno%22
- RIV/60193697:_____/11:#0000642!RIV12-MSM-60193697
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Metodika snižuje jednorázově vstupní investice (vakuový manifold a pumpa) o zhruba 25 000 tisíc Kč ve srovnání s běžně používanou SPE metodou. Další úspory vznikají opakovatelným použitím SBSE tyčinky a minimalizací spotřeby rozpouštědel.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/11:#0000642
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - medium-chain fatty acids; long-chain fatty acids; GC; SBSE; beer (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Výtisk metodiky (ISBN 978-80-86576-46-6) má k dispozici smluvní uživatel metodiky, dále je v tištěné i elektronické podobě archivován u poskytovatele metodiky (VÚPS) a u poskytovatele dotace (MŠMT)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Osvědčení o uznání uplatnění certifikované metodiky v souladu s podmínkami %22Metodiky hodnocení výsledků výzkumu a vývoje%22 vydané Ministerstvem zemědělství, Úsekem potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Horák, Tomáš
- Kellner, Vladimír
- Olšovská, Jana
- Čejka, Pavel
- Hašková, Danuša
- Jurková, Marie
- Čulík, Jiří
|
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |