Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Nutritional evaluation of seven types of barley malt /diastatic, munich, pilsner, caramel, dark caramel, ingrained), rye malt, three types of wheat malt (wheat, diastatic, caramel) and three types of buckwheat malt (kilning at 55 °C, kilning at 105 °C and caramel) was realized. Antioxidant activity of malts by methods DPPH and FRAP and content of total polyphenols were determined. Analysed malts will be used to improve nutritional, sensory and texture quality of breads and pastry in cooperation with bakery factory. (en)
- Byly provedeny nutriční analýzy 6 druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (hvozděny při 55 °C, hvozděný při 105°, karamelový) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva.
- Byly provedeny nutriční analýzy 6 druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (hvozděny při 55 °C, hvozděný při 105°, karamelový) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva. (cs)
|
Title
| - Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin
- Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin (cs)
- Nutritional evaluation of malts, made from cereals and pseudocereals (en)
|
skos:prefLabel
| - Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin
- Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin (cs)
- Nutritional evaluation of malts, made from cereals and pseudocereals (en)
|
skos:notation
| - RIV/60193697:_____/11:#0000639!RIV12-MZE-60193697
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60193697:_____/11:#0000639
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - malts; nutritional evaluation; antioxidant activity; total polyphenols (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hartman, Ivo
- Prokeš, Josef
- Vavreinová, S.
|
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |