Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Základem ekonomicky efektivní polní výroby chleba a pečiva jsou pekařské směsi, které svou kvalitou odpovídají výrobkům běžně konzumovaným a jsou jak mikrobiologicky, tak i senzoricky přijatelné. Byla vytvořena skladba pekařských výrobků, rozdělená do 4 skupin (chléb, běžné, jemné a cereální pečivo). Ačkoli se některé výrobky, zvláště ty nakupované od místních dodavatel jeví jako levnější, nelze je s českými výrobky srovnávat, především z důvodu jejich odlišného složení, kvality a výživového složení. Při jejich výrobě byla použita nová technologie přípravy těsta s upraveným postupem za použití sypkého tuku. Cena výrobku, zahrnující náklady suroviny, provoz a mzdy se pohybuje u chleba mezi 1,12 - 1,17 USD, u běžného pečiva to je 1, 30 USD za kilogram. Cena celozrnného pečiva se pohybuje v intervalu 1,33 - 1,59 USD za kilogram. Náklady na výrobu jemného pečiva jsou mezi 1,54 – 3,89 USD za kilogram a výrazně rostou s náplní výrobku. (cs)
- Problems with provision of the bakery products in the military operation and mission include diet, economical, technological, safety and psycho-social aspects. Effective expeditionary character of the ground forces is required. Premixes, which fulfilled the conditions of nutritional content of the bakery products and the indigenous products with the protective function, are developed. During production the new utilized technology is based on preparing dough with improvers. Cost analysis of the producing bread and pastry in operation was realized. The costs of the production are approximately 4-6 times lower than the costs of the purchase products from the local or participating armies.
- Problems with provision of the bakery products in the military operation and mission include diet, economical, technological, safety and psycho-social aspects. Effective expeditionary character of the ground forces is required. Premixes, which fulfilled the conditions of nutritional content of the bakery products and the indigenous products with the protective function, are developed. During production the new utilized technology is based on preparing dough with improvers. Cost analysis of the producing bread and pastry in operation was realized. The costs of the production are approximately 4-6 times lower than the costs of the purchase products from the local or participating armies. (en)
|
Title
| - Economic Innovative Technology in Bakery Operation
- Technologie a ekonomika provozu pekárny při výrobě pekařských výrobků (cs)
- Economic Innovative Technology in Bakery Operation (en)
|
skos:prefLabel
| - Economic Innovative Technology in Bakery Operation
- Technologie a ekonomika provozu pekárny při výrobě pekařských výrobků (cs)
- Economic Innovative Technology in Bakery Operation (en)
|
skos:notation
| - RIV/60162694:G42__/08:#0001309!RIV09-MO0-G42_____
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60162694:G42__/08:#0001309
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Commissarial provision, bakery premixes, technology with improvers, cost production (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| - US - Spojené státy americké
|
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Activities Report & Minutes of the R&D Associates
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Komár, Aleš
- Béza, Tomáš
- Kes, Lukáš
- Vasická, Pavlína
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |