About: Economic Innovative Technology in Bakery Operation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Základem ekonomicky efektivní polní výroby chleba a pečiva jsou pekařské směsi, které svou kvalitou odpovídají výrobkům běžně konzumovaným a jsou jak mikrobiologicky, tak i senzoricky přijatelné. Byla vytvořena skladba pekařských výrobků, rozdělená do 4 skupin (chléb, běžné, jemné a cereální pečivo). Ačkoli se některé výrobky, zvláště ty nakupované od místních dodavatel jeví jako levnější, nelze je s českými výrobky srovnávat, především z důvodu jejich odlišného složení, kvality a výživového složení. Při jejich výrobě byla použita nová technologie přípravy těsta s upraveným postupem za použití sypkého tuku. Cena výrobku, zahrnující náklady suroviny, provoz a mzdy se pohybuje u chleba mezi 1,12 - 1,17 USD, u běžného pečiva to je 1, 30 USD za kilogram. Cena celozrnného pečiva se pohybuje v intervalu 1,33 - 1,59 USD za kilogram. Náklady na výrobu jemného pečiva jsou mezi 1,54 – 3,89 USD za kilogram a výrazně rostou s náplní výrobku. (cs)
  • Problems with provision of the bakery products in the military operation and mission include diet, economical, technological, safety and psycho-social aspects. Effective expeditionary character of the ground forces is required. Premixes, which fulfilled the conditions of nutritional content of the bakery products and the indigenous products with the protective function, are developed. During production the new utilized technology is based on preparing dough with improvers. Cost analysis of the producing bread and pastry in operation was realized. The costs of the production are approximately 4-6 times lower than the costs of the purchase products from the local or participating armies.
  • Problems with provision of the bakery products in the military operation and mission include diet, economical, technological, safety and psycho-social aspects. Effective expeditionary character of the ground forces is required. Premixes, which fulfilled the conditions of nutritional content of the bakery products and the indigenous products with the protective function, are developed. During production the new utilized technology is based on preparing dough with improvers. Cost analysis of the producing bread and pastry in operation was realized. The costs of the production are approximately 4-6 times lower than the costs of the purchase products from the local or participating armies. (en)
Title
  • Economic Innovative Technology in Bakery Operation
  • Technologie a ekonomika provozu pekárny při výrobě pekařských výrobků (cs)
  • Economic Innovative Technology in Bakery Operation (en)
skos:prefLabel
  • Economic Innovative Technology in Bakery Operation
  • Technologie a ekonomika provozu pekárny při výrobě pekařských výrobků (cs)
  • Economic Innovative Technology in Bakery Operation (en)
skos:notation
  • RIV/60162694:G42__/08:#0001309!RIV09-MO0-G42_____
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MO0FEM0000401)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 364835
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60162694:G42__/08:#0001309
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Commissarial provision, bakery premixes, technology with improvers, cost production (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • US - Spojené státy americké
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1D767856F9E4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Activities Report & Minutes of the R&D Associates
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 61
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Komár, Aleš
  • Béza, Tomáš
  • Kes, Lukáš
  • Vasická, Pavlína
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0198-0181
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • G42
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software