About: Technologie lokální aplikace minerálních hnojiv a přípravků při pěstování brambor     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The practical applicable proposals and recommendation for new operating procedures of local belt fertilization have been summarized. The solid or liquid fertilizer have been applyed during the potato cultivation on stony soils or stoneless soil. The utilization of fertilizer components by potatoes was enhanced due to local application. The tuber quality and their yield have been preserved or improved during. The metodology features the current and new agrotechnical methods of fertilization during potatoes cultivation, influents of procedures and nutrition doses affected potatoes yield and qualtiy, changies of soil nutrients and recommendation for practical utilization. The essesment and comparison of economic demand of various fertilization sytems were included. Their economic profitability in case of fertilizers, inputs and technical equipment savings were monitored. New technical solution for application of liquid fertilizers and other preparation. (en)
  • V metodické příručce jsou uvedeny výsledky a prakticky aplikovatelné návrhy a doporučení nových pracovních postupů lokálního pásového hnojení při pěstování brambor na odkameněných i neodkameněných půdách tuhým nebo kapalným hnojivem. Dále jsou prezentovány vědecké poznatky o zvýšení využití hnojiv rostlinami brambor při jejich lokální aplikaci při zachování nebo zlepšení kvality hlíz a výnosů brambor v polních a poloprovozních pokusech. Metodika popisuje stávající a nové agrotechnické postupy hnojení při pěstování brambor, vlivy postupů a dávek živin na výnos i kvalitu brambor, změny živin v půdě a doporučení pro uplatnění výsledků v praxi. Součástí je i hodnocení ekonomické náročnosti různých způsobů hnojení. a to i z hlediska úspory hnojiv a nákladů na technické vybavení. Metodika navrhuje nová technická řešení aplikace kapalných hnojiv a přípravků.a předkládá údaje a doporučení o výhodách a nevýhodách postupů při úpravách a inovacích technologických systémů hnojení brambor ve výrobních podmínkách.
  • V metodické příručce jsou uvedeny výsledky a prakticky aplikovatelné návrhy a doporučení nových pracovních postupů lokálního pásového hnojení při pěstování brambor na odkameněných i neodkameněných půdách tuhým nebo kapalným hnojivem. Dále jsou prezentovány vědecké poznatky o zvýšení využití hnojiv rostlinami brambor při jejich lokální aplikaci při zachování nebo zlepšení kvality hlíz a výnosů brambor v polních a poloprovozních pokusech. Metodika popisuje stávající a nové agrotechnické postupy hnojení při pěstování brambor, vlivy postupů a dávek živin na výnos i kvalitu brambor, změny živin v půdě a doporučení pro uplatnění výsledků v praxi. Součástí je i hodnocení ekonomické náročnosti různých způsobů hnojení. a to i z hlediska úspory hnojiv a nákladů na technické vybavení. Metodika navrhuje nová technická řešení aplikace kapalných hnojiv a přípravků.a předkládá údaje a doporučení o výhodách a nevýhodách postupů při úpravách a inovacích technologických systémů hnojení brambor ve výrobních podmínkách. (cs)
Title
  • Technologie lokální aplikace minerálních hnojiv a přípravků při pěstování brambor
  • Technologie lokální aplikace minerálních hnojiv a přípravků při pěstování brambor (cs)
  • Technology of local application of mineral fertilizers during the potato growing (en)
skos:prefLabel
  • Technologie lokální aplikace minerálních hnojiv a přípravků při pěstování brambor
  • Technologie lokální aplikace minerálních hnojiv a přípravků při pěstování brambor (cs)
  • Technology of local application of mineral fertilizers during the potato growing (en)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/09:0R000754!RIV10-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4081)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Hroznová 2, 656 06 Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Porovnání způsobů lokální aplikace tuhých a kapalných hnojiv: úspory při použití kapalného hnojiva jsou 1200 - 1500 Kč.ha-1, přímé náklady na prorovzní techniku k sázení s přihnojením kapalnými průmyslovými hnojivy jsou o 100 Kč.ha-1 nižší.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 345556
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/09:0R000754
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Metodika 2009
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potato growing; local application of mineral fertilizers; local belt fertilization; solid fertilizer; liquid fertilizer; utilization of fertilizers by crops; quality of tubers; economy of fertilizer techniques (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F3E88A4EBBB6]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i. Drnovská 507, 161 01 Praha 6 - Ruzyně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení 1439-5/KÚ/2009 o uznání uplatněné certifikované metodiky v souladu s podmínkami %22Metodiky hodnocení výsledků výzkumu a vývoje%22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mayer, Václav
  • Růžek, Pavel
  • Vejchar, Daniel
  • Kasal, Pavel
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software