About: Vliv odrůdy a ročníku na obsah a výnos celkového škrobu u odrůd určených pro výrobu škrobu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of exact field trials performed on Valečov Research Station was to verify an effect of selected varieties (16) and year (2005 – 2008) on total starch content and yield. Four-year results indicate highly statistical significant effect of evaluated varieties and year on the level of studied indices. The effect of varieties was most expressed especially in starch content (F = 11,71**). The character of year (especially weather progress) was expressed in both evaluated indices; however, more in starch yield (F = 44,23**). The highest tuber starch content was on average recorded for the year with above normal temperatures during growing season and minimal rainfall in warm September (year 2006). Favourable weather progress in 2008 led to the highest starch yield, despite of decrease in tuber starch content. Starch yield affected tuber yield much more significantly compared to tuber starch content. (en)
  • Cílem přesných polních pokusů provedených na pracovišti Valečov bylo ověřit vliv vybraných odrůd (16) a ročníku (2005 – 2008) na obsah a výnos celkového škrobu. Ze čtyřletých výsledků je zřejmý statisticky vysoce významný vliv sledovaných odrůd a ročníku na úroveň hodnocených ukazatelů. Vliv odrůd se uplatnil zejména u obsahu škrobu (F = 11,71**). Charakter ročníku (zejména průběh počasí) se uplatnil u obou hodnocených ukazatelů, více však u výnosu škrobu (F = 44,23**). Nejvyšší obsah škrobu v hlízách byl v průměru zjištěn v roce s teplotně nadnormálním vegetačním obdobím a minimem srážek v teplém září (r. 2006). Příznivý průběh počasí v r. 2008 zajistil nejvyšší výnos škrobu, a to i přes pokles jeho obsahu v hlízách. Výnos škrobu ovlivnil mnohem významněji výnos hlíz než obsah škrobu v hlízách.
  • Cílem přesných polních pokusů provedených na pracovišti Valečov bylo ověřit vliv vybraných odrůd (16) a ročníku (2005 – 2008) na obsah a výnos celkového škrobu. Ze čtyřletých výsledků je zřejmý statisticky vysoce významný vliv sledovaných odrůd a ročníku na úroveň hodnocených ukazatelů. Vliv odrůd se uplatnil zejména u obsahu škrobu (F = 11,71**). Charakter ročníku (zejména průběh počasí) se uplatnil u obou hodnocených ukazatelů, více však u výnosu škrobu (F = 44,23**). Nejvyšší obsah škrobu v hlízách byl v průměru zjištěn v roce s teplotně nadnormálním vegetačním obdobím a minimem srážek v teplém září (r. 2006). Příznivý průběh počasí v r. 2008 zajistil nejvyšší výnos škrobu, a to i přes pokles jeho obsahu v hlízách. Výnos škrobu ovlivnil mnohem významněji výnos hlíz než obsah škrobu v hlízách. (cs)
Title
  • Vliv odrůdy a ročníku na obsah a výnos celkového škrobu u odrůd určených pro výrobu škrobu
  • Vliv odrůdy a ročníku na obsah a výnos celkového škrobu u odrůd určených pro výrobu škrobu (cs)
  • Effect of variety and year on total starch content and yield of starch potato varieties (en)
skos:prefLabel
  • Vliv odrůdy a ročníku na obsah a výnos celkového škrobu u odrůd určených pro výrobu škrobu
  • Vliv odrůdy a ročníku na obsah a výnos celkového škrobu u odrůd určených pro výrobu škrobu (cs)
  • Effect of variety and year on total starch content and yield of starch potato varieties (en)
skos:notation
  • RIV/60109807:_____/08:9P000475!RIV09-MZE-60109807
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57056)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403174
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60109807:_____/08:9P000475
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • potatoes; varieties; year; starch content; starch yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AD70AC5E0D02]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecké práce – Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Domkářová, Jaroslava
  • Doležal, Petr
  • Novotný, Josef
  • Vokál, Bohumil
issn
  • 1802-940X
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software