Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Supplemental cereal feeding (wheat, corn and triticale) and its effect on organoleptic characteristics of common carp (Cyprinus carpio) flesh were investigated in fish from ponds in Třeboň region (Czech Republic). Panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence of fish flesh. A protocol with an unstructured graphic scale was used for expressing the intensity of perception. Ten evaluators participated to the classification and the evaluation was repeated three-times. Statistically conclusive influence (at the level of significance p < 0,05) of cereals additional feeding on organoleptic characteristics of common carp flesh wasn't proved. (en)
- V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra.
- V oblasti vybraných rybníků Třeboňské pánve bylo sledováno použití některých doplňkových krmiv (pšenice, kukuřice, triticale) a jejich vliv na organoleptické vlastnosti masa tržního kapra (Cyprinus carpio). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byla použita nestrukturovaná grafická stupnice. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a hodnocení bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení sledovaných vjemů (při hladině významnosti p < 0,05) nebyl prokázán statisticky průkazný vliv přikrmovaného obilí na organoleptické vlastnosti masa kapra. (cs)
|
Title
| - Vliv přikrmovaných obilovin na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného
- Vliv přikrmovaných obilovin na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného (cs)
- Influence of cereal additional feed to organoleptic characteristic of common carp (Cyprinus carpio) flesh (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přikrmovaných obilovin na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného
- Vliv přikrmovaných obilovin na organoleptické vlastnosti masa kapra obecného (cs)
- Influence of cereal additional feed to organoleptic characteristic of common carp (Cyprinus carpio) flesh (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12610/04:00005832!RIV/2005/MSM/126105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12610/04:00005832
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - cereals;common carp;sensoric evaluation;flesh quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Collection of scientific papers, Faculty of agriculture in České Budějovice : series for crop sciences. Vol. 21, 2004, 1 [2004]
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vácha, František
- Hůda, J.
- Vejsada, P.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |