About: Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl zkoumán vliv anestetika (2-phenoxyethanol) při různých koncentracích (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1 a 1 ml.l-1) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p < 0,05). Z našich výsledků vyplývá, že použité anestetikum nemělo průkazný vliv na změnu organoleptických vlastností masa tilapie nilské
  • Byl zkoumán vliv anestetika (2-phenoxyethanol) při různých koncentracích (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1 a 1 ml.l-1) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p < 0,05). Z našich výsledků vyplývá, že použité anestetikum nemělo průkazný vliv na změnu organoleptických vlastností masa tilapie nilské (cs)
  • The influences of different concentrations (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1, 1 ml.l-1) of an anaesthetic (2- phenoxyethanol) on organoleptic characteristics of fish meat from Nile tilapia (Oreochromis niloticus) were observed. A panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence. A protocol with an unstructured graphic scale was used for perception formulation. On the classification there were ten critics participated and it was three-times repeated. The influence of used anaesthetic on odour wasn't statistically conclusive (significance level p < 0,05). Conclusions from the evaluation of consistence are similar, like it was in the previous sensorial characteristics. It results from our results, that the used anaesthetic didn't had a significant influence on changes of organoleptic characteristics of flesh from Nile tilapia. (en)
Title
  • Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
  • Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) (cs)
  • Anaesthetic 2-phenoxyethanol influence on organoleptic characteristics of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) flesh (en)
skos:prefLabel
  • Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
  • Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) (cs)
  • Anaesthetic 2-phenoxyethanol influence on organoleptic characteristics of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) flesh (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/04:00005831!RIV/2005/MSM/126105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 151-154
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 126100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 592625
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/04:00005831
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • anaesthetic;Nile tilapia;odour;taste;flavour;consistence;sensory analyses (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BEC86E6014C0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Vodňany
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Vodňany
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VII. Česká ichtyologická konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vácha, František
  • Kouřil, Jan
  • Hamáčková, Jitka
  • Vejsada, P.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický
https://schema.org/isbn
  • 80-85887-50-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 74 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software