About: Odchov juvenilní parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různých startérových krmiv     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The feeding experiment was performed with the fry of common barbel (Barbus barbus L.) during the first 21 days from the beginning of exogenous nutrition. Four diets were used: SAK 55 fodder - for aquarium species of fish, Cyprico Crumble Excellent fodder by Coopens company - for cyprinids, Asta Polish fodder - for reofilic species of fish, and combination of artemia (7 days) and Asta fodder (14 days). Individual weight, total length, specific weight growth rate (SWGR) and condition of thefry (condition coefficient according to Fulton - FWC) were observed during the experiment. The results were compared statistically using the method of one-way analysis of variance (ANOVA ? = 0,05; Microsoft Excel XP).The highest growth was achieved with larvae fed combination of artemia and Asta fodder and with larvae fed Asta fodder (152.6 and 134.8 mg). The SWGR data were from 5.90 to 21.10 %.d-1. The Asta fodder achieved the highest data of SWGR (11.3-14.8 %.d-1) of all fodders used in all periods. (en)
  • Byl proveden krmný experiment v prvních 21 dnech exogenní výživy larev parmy obecné (Barbus barbus L.). Při experimentu byly využity čtyř krmiva: krmivo SAK 55 - určené pro akvarijní ryby, krmivo Cyprico Crumble Excellent od firmy Coopens - určené pro kaprovité ryby, polské krmivo Asta určené pro reofilní ryby a kombinace artémií (7dní) a krmiva Asta (14 dní). Při experimentu byla sledována individuální hmotnost (g), celková délka těla (mm), specifická rychlost hmotnostního růstu (SWGR) a vyživenost odchovávaných larev dle Fultona (FWC). Zjištěné výsledky u jednotlivých skupin larev byly statisticky porovnány jednofaktorovou analýzou (ANOVA ? = 0,05; Microsoft Excel XP). Nejvyšších hodnot růstu na konci 21 denního experimentu bylo dosaženo u skupin larev krmených kombinací (artemie + Asta) a u larev krmených startérem Asta (152,6 a 134,8 mg). Hodnoty SWGR se u jednotlivých diet v průběhu 21 denního odchovu pohybovaly od 5,90 do 21,10 %.d-1. Dieta Asta z použitých startérů dosahovala ve všech období o
  • Byl proveden krmný experiment v prvních 21 dnech exogenní výživy larev parmy obecné (Barbus barbus L.). Při experimentu byly využity čtyř krmiva: krmivo SAK 55 - určené pro akvarijní ryby, krmivo Cyprico Crumble Excellent od firmy Coopens - určené pro kaprovité ryby, polské krmivo Asta určené pro reofilní ryby a kombinace artémií (7dní) a krmiva Asta (14 dní). Při experimentu byla sledována individuální hmotnost (g), celková délka těla (mm), specifická rychlost hmotnostního růstu (SWGR) a vyživenost odchovávaných larev dle Fultona (FWC). Zjištěné výsledky u jednotlivých skupin larev byly statisticky porovnány jednofaktorovou analýzou (ANOVA ? = 0,05; Microsoft Excel XP). Nejvyšších hodnot růstu na konci 21 denního experimentu bylo dosaženo u skupin larev krmených kombinací (artemie + Asta) a u larev krmených startérem Asta (152,6 a 134,8 mg). Hodnoty SWGR se u jednotlivých diet v průběhu 21 denního odchovu pohybovaly od 5,90 do 21,10 %.d-1. Dieta Asta z použitých startérů dosahovala ve všech období o (cs)
Title
  • Odchov juvenilní parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různých startérových krmiv
  • Odchov juvenilní parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různých startérových krmiv (cs)
  • The rearing of fry of common barbel (Barbus barbus L.) by using various starter feeding (en)
skos:prefLabel
  • Odchov juvenilní parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různých startérových krmiv
  • Odchov juvenilní parmy obecné (Barbus barbus L.) při použití různých startérových krmiv (cs)
  • The rearing of fry of common barbel (Barbus barbus L.) by using various starter feeding (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/04:00005806!RIV06-MZE-12610___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 234-238
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3028), Z(MSM 126100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 577504
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/04:00005806
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Rearing; fry; common barbel; Barbus barbus L.; starter feeding (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [03876ECDE5EB]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Vodňany
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Vodňany
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VII. Česká ichtyologická konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kozák, Pavel
  • Policar, Tomáš
  • Hamáčková, Jitka
  • Lepič, Pavel
  • Lepičová, Andrea
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software