About: Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the work was to verify some preconditions in keeping of fish flesh in compassion to some other freshwater fish species. Investigation, development and dynamics of the microbiological changes were observed in filets and separate flesh of perch(Perca fluviatilis), trout (Oncorhynchus mykiss) and carp (Cyprinus carpio) Investigations were focused in extent and differences of microbiological changes and influence of two temperature zones - 3 oC (as recommended temperature for flesh fish storage ) and 15 oC (as limited temperature, which sometimes appears during fish product distribution). Perch flesh does not fully belong among fish flesh which keeps inner mechanisms (given by enzyme substances, pH, etc.) which appears or inhibits development of improper microorganisms to result in longer shelf-life (en)
  • Cílem prací je ověření předpokladu o lepší uchovatelnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamika mikrobiálních změn byla sledována ve filetech a separátu masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah vzniku a rozdílnosti v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného ve dvou teplotních pásmech - při teplotě 3 oC (jako doporučené teploty pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC, jako limitní teploty, která by se neměla během zpracování a distribuce vyskytovat. Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla jakýsi svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů.
Title
  • Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
  • Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb (cs)
  • Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species (en)
skos:prefLabel
  • Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
  • Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb (cs)
  • Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12610/03:00004994!RIV/2004/MSM/126104/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 235-240
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 126100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 612996
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12610/03:00004994
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • flesh quality, carp, trout, perch, shelf-life, microbiological changes, separate, fillet (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A4132C904CD6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vácha, František
  • Novik, I.
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12610
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 74 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software