About: Praktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této ověřené technologie je jednak poskytnout výrobním rybářským podnikům propracovaný technologický postup a informace nezbytné pro efektivní chov kapra obecného se zvýšeným obsahem n-3 mastných kyselin a dále podat návod na jeho správné zpracování a způsob přípravy, který zabezpečí zachování a plné využití těchto n-3 mastných kyselin ve výživě člověka, při co možná nejnižších nákladech. Domníváme se, že pro českou populaci je nesmírně důležité zvýšit příjem rybího masa pro jeho nesporné kvality. Kvalitní rybí surovina a hlavně obsah n-3 PUFA tak najde možnost využití nejen pro široké spektrum spotřebitelů, ale také v léčebném a rekonvalescenčním procesu, jak jsme popsali výše. Chovatelé ryb (rybářské podniky) budou moci získat marketingový argument, kdy český kapr bude před veřejností identifikován jako dieteticky vysoce hodnotná potravina a tím se tržní hodnota produktu i konkurenceschopnost oboru rybníkářství v Čechách zvýší.
  • Cílem této ověřené technologie je jednak poskytnout výrobním rybářským podnikům propracovaný technologický postup a informace nezbytné pro efektivní chov kapra obecného se zvýšeným obsahem n-3 mastných kyselin a dále podat návod na jeho správné zpracování a způsob přípravy, který zabezpečí zachování a plné využití těchto n-3 mastných kyselin ve výživě člověka, při co možná nejnižších nákladech. Domníváme se, že pro českou populaci je nesmírně důležité zvýšit příjem rybího masa pro jeho nesporné kvality. Kvalitní rybí surovina a hlavně obsah n-3 PUFA tak najde možnost využití nejen pro široké spektrum spotřebitelů, ale také v léčebném a rekonvalescenčním procesu, jak jsme popsali výše. Chovatelé ryb (rybářské podniky) budou moci získat marketingový argument, kdy český kapr bude před veřejností identifikován jako dieteticky vysoce hodnotná potravina a tím se tržní hodnota produktu i konkurenceschopnost oboru rybníkářství v Čechách zvýší. (cs)
  • The aim of this technology is to provide fish farmers with elaborated manufacturing process and the information necessary for effective culture of common carp with increased content of n-3 fatty acid as well as to give instructions for proper processing and preparation that preserve and fully use the n-3 fatty acids for human nutrition at the lowest possible cost. We believe that for the Czech population it is extremely important to increase the intake of fish for its undisputed quality. High-quality fish and especially the content of n-3 PUFA will be useful not only for a wide range of consumers, but also in the prevention and treatment of cardiovascular diseases. Fish farmers will be able to obtain a marketing argument, when the Czech carp is recognized as a highly valuable dietetic food by the public. It will consequently increase the market value of the product and the competitiveness of the fish farming industry in the Czech Republic. (en)
Title
  • Praktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin
  • Praktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin (cs)
  • Practical verification of carp culture technology with increased content of omega-3 fatty acids (en)
skos:prefLabel
  • Praktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin
  • Praktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin (cs)
  • Practical verification of carp culture technology with increased content of omega-3 fatty acids (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12520/12:43883493!RIV13-MZE-12520___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/01.0024), P(QH92307), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Technologie je určena především pro rybářské podniky a chovatele, zabývající se produkcí kapra obecného. V posledních letech je vyvíjen tlak na chovatele, aby zvyšovali a deklarovali kvalitu rybího masa. Účelem technologie je proto produkce kapra s vysokou a definovatelnou kvalitou masa. Jelikož je správný profil mastných kyselin velmi důležitý pro prevenci a léčbu kardiovaskulárních chorob, má kapr se zvýšeným obsahem n-3 mastných kyselin vysoký potenciál být zajímavou surovinou na českém trhu. A jako produkt uspokojující jednu z nejdůležitějších potřeb zákazníka %22jíst zdravě%22 ještě zvyšuje atraktivnost této suroviny. Při aplikaci této technologie se sice zvyšuje cena ryby řádově o 15-20 % (10 Kč/kg) vlivem vyšších nákladů na krmení, ale zároveň významně stoupá dietetická hodnota masa. Rybářský podnik, který začne uplatňovat tuto technologii v praxi tak automaticky získává významnou marketingovou a reklamní výhodu a tím i zvýšení jeho tržeb.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 160749
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12520/12:43883493
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 124
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • omega-3 fatty acids; carp culture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EFA5AFA7E7D9]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Blatenská ryba, spol. s r.o.; Na Příkopech 747, 388 01 Blatná; IČ: 49023837; 6. 11. 2012; Ing. Jan Mráz, Ph.D., FROV JU, Zátiší 728/II, 389 25 Vodňany, 387 774 601; jmraz@frov.jcu.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kozák, Pavel
  • Mráz, Jan
  • Picková, Jana
  • Wagner, L.
  • Zajíc, Tomáš
  • Zrostlík, Jakub
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12520
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software