About: MILK AS A SOURCE OF IODINE IN HUMAN NUTRITION     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work deals with the importance of milk as a natural source of iodine in human nutrition. The aim was to determine the consumption of milk, milk products and milk iodine intake of students of the University of South Bohemia in České Budějovice. The experiment included 60 students. Empirical data were obtained within the Project GAJU 011/2013/Z and of NAZV QH 81 105. Data of consumption of milk and milk products were obtained via questionnaires. The average daily milk consumption was 118.1 ml for men, 132.6 ml for woman. The consumption of yoghurt: men 51.6 g, women: 62.8 g. Cheese consumption was 37.6 g for men and 37.8 g for women. Thus, the average iodine intake was 73.2 ?g in men and 87.1 ?g in women. The results imply that the amount of consumed milk and milk products was lower than the national average in 2011 (57.7 l), however it was sufficient to cover a substantial portion of daily requirement of iodine. (en)
  • Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jódu ve výživě lidí. Cílem bylo zjistit spotřebu mléka a mléčných výrobků a příjem jódu mlékem u studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Do pokusu bylo zařazeno celkem 60 studentů. Empirická data byla získána v rámci řešení grantového projektu GAJU 011/2013/Z a NAZV QH 81105. Údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků byly získány pomocí dotazníků. Průměrná denní spotřeba mléka byla u mužů 118,1 ml, u žen 132,6 ml. Spotřeba jogurtů byla u mužů 51,6 g za den, u žen 62,8 g za den a spotřeba sýrů: muži 37,6 g za den, ženy 37,8 g za den. Při této průměrné spotřebě mléka a mléčných výrobků přijali muži průměrně 73,2 ?g a ženy 87,1 ?g jódu. Uvedené výsledky naznačují, že množství zkonzumovaného mléka a mléčných výrobků bylo v porovnání s celorepublikovým průměrem za rok 2011 (57,7 l) nižší, nicméně dostačující k pokrytí podstatné části denní potřeby jódu.
  • Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jódu ve výživě lidí. Cílem bylo zjistit spotřebu mléka a mléčných výrobků a příjem jódu mlékem u studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Do pokusu bylo zařazeno celkem 60 studentů. Empirická data byla získána v rámci řešení grantového projektu GAJU 011/2013/Z a NAZV QH 81105. Údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků byly získány pomocí dotazníků. Průměrná denní spotřeba mléka byla u mužů 118,1 ml, u žen 132,6 ml. Spotřeba jogurtů byla u mužů 51,6 g za den, u žen 62,8 g za den a spotřeba sýrů: muži 37,6 g za den, ženy 37,8 g za den. Při této průměrné spotřebě mléka a mléčných výrobků přijali muži průměrně 73,2 ?g a ženy 87,1 ?g jódu. Uvedené výsledky naznačují, že množství zkonzumovaného mléka a mléčných výrobků bylo v porovnání s celorepublikovým průměrem za rok 2011 (57,7 l) nižší, nicméně dostačující k pokrytí podstatné části denní potřeby jódu. (cs)
Title
  • MILK AS A SOURCE OF IODINE IN HUMAN NUTRITION (en)
  • MLÉKO JAKO ZDROJ JÓDU V LIDSKÉ VÝŽIVĚ
  • MLÉKO JAKO ZDROJ JÓDU V LIDSKÉ VÝŽIVĚ (cs)
skos:prefLabel
  • MILK AS A SOURCE OF IODINE IN HUMAN NUTRITION (en)
  • MLÉKO JAKO ZDROJ JÓDU V LIDSKÉ VÝŽIVĚ
  • MLÉKO JAKO ZDROJ JÓDU V LIDSKÉ VÝŽIVĚ (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/14:43887650!RIV15-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81105), S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 29598
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/14:43887650
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • consumption; nutrition; milk product; milk; iodine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A8BE64BD4F4D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 147
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hasoňová, Lucie
  • Křížová, Zuzana
  • Staňková, Martina
  • Trávníček, Jan
  • Vítková, Lucie
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software