About: Ověření vlivu preparátu BIOPOLYM-GRANULÁT na výsledky užitkovosti vykrmovaného skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na dvou zemědělských podnicích byly prováděny provozní pokusy s uplatněním preparátu Biopolym-granulát ve výkrmu skotu. U pokusných skupin byl aplikován preparát přídavkem do směsné krmné dávky. Býci byly pravidelně váženi a po skončení pokusů byly odebrány vzorky masa a analyzovány. Pokusné skupiny byly zabíjeny v 520 dnech věku, kontrolní později (nad 600 dní). U pokusných skupin byla zjištěna vyšší hodnota bílkovin, nižší hodnota tuku, statisticky významně vyšší vaznost přidané vody. Z toho plyne i lepší senzorická hodnota masa porážených kusů, i když hodnota netto přírůstku byla v porovnání s kontrolní skupinou nižší.
  • Na dvou zemědělských podnicích byly prováděny provozní pokusy s uplatněním preparátu Biopolym-granulát ve výkrmu skotu. U pokusných skupin byl aplikován preparát přídavkem do směsné krmné dávky. Býci byly pravidelně váženi a po skončení pokusů byly odebrány vzorky masa a analyzovány. Pokusné skupiny byly zabíjeny v 520 dnech věku, kontrolní později (nad 600 dní). U pokusných skupin byla zjištěna vyšší hodnota bílkovin, nižší hodnota tuku, statisticky významně vyšší vaznost přidané vody. Z toho plyne i lepší senzorická hodnota masa porážených kusů, i když hodnota netto přírůstku byla v porovnání s kontrolní skupinou nižší. (cs)
  • On the two farms were conducted operational trials with application preparation Biopolym-granulate in fattening cattle. The experimental groups were injected preparation by adding the mixed ration. Bulls were weighed regularly and after the experiments were collected and analyzed samples of meat. Experimental groups were killed in 520 days of age after control over 600 days. In experimental groups were found value higher protein, lower fat value, significantly higher binding capacity of added water. Hence I better sensory value of meat of slaughtered animals, even when the net value weight was compared with the control group lower. (en)
Title
  • Ověření vlivu preparátu BIOPOLYM-GRANULÁT na výsledky užitkovosti vykrmovaného skotu
  • Ověření vlivu preparátu BIOPOLYM-GRANULÁT na výsledky užitkovosti vykrmovaného skotu (cs)
  • Verification the influence of the results with BIOPOLYM-GRANULATE on performance of fattening cattle (en)
skos:prefLabel
  • Ověření vlivu preparátu BIOPOLYM-GRANULÁT na výsledky užitkovosti vykrmovaného skotu
  • Ověření vlivu preparátu BIOPOLYM-GRANULÁT na výsledky užitkovosti vykrmovaného skotu (cs)
  • Verification the influence of the results with BIOPOLYM-GRANULATE on performance of fattening cattle (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/11:43882236!RIV12-MZE-12220___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92252)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 219219
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/11:43882236
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fattening bulls, Biopolym-granulate, meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [142CCB651D4E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2011
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šoch, Miloslav
  • Hnisová, Jana
  • Petrášková, Eva
  • Čermák, Bohuslav
  • Vostoupal, Bohuslav
  • Bulín, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚŽV Praha
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7403-086-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software