About: Vývoj obsahu jodu v kravském mléce v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The thesis brings up-to-date information on the iodine content in fresh cow milk in the Czech Republic. In 2008, by means of the Sandell-Kolthoff method iodine was determined in 85 bulk samples of cow milk from 70 breeding facilities of dairy cows coming from 28 districts of 9 regions of the Czech Republic. The samples were obtained in breeding facilities with significant milk production within the region. The results of analyses were compared to the values from the years 2003-4, 2005 and 2006 determined at the same workplace. The average iodine content in the samples was 435.6?328.7 µg ? l-1, with a minimum being 28.2 and a maximum being 1668.0 µg ? l-1. In 2008, approximately 5% of the samples taken showed low values (less than 80 µg?l-1) testifying to insufficient iodine saturation of dairy cows. Values of 80 up to 250 µg?l-1 corresponding both to optimum saturation and requirements for iodine content in milk as a foodstuff were shown by 30% of the samples, and concentrations ra (en)
  • Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v kravském mléce v České republice. Metodou Sandell-Kolthoffa byl v roce 2008 stanoven jod v 85 bazénových vzorcích mléka ze 70 chovů dojených krav pocházejících z 28 okresů 9 krajů České republiky. Vzorky byly získány v chovech s významnou produkcí mléka v rámci regionu. Výsledky analýz byly porovnány s hodnotami z let 2003-4, 2005 a 2006 stanovených na stejném pracovišti. Průměrný obsah jodu ve vzorcích byl 435,6?328,7 µg ? l-1, minimum 28,2 a maximum 1668,0 µg ? l-1. Nízké hodnoty (méně než 80 µg?l-1) svědčící o nedostatečné saturaci dojnic jodem vykazovalo v roce 2008 přibližně 5 % odebraných vzorků. Hodnoty 80 až 250 µg?l-1 odpovídající optimální saturaci i požadavkům na obsah jodu v mléce jako potravině vykazovalo 30 % vzorků a koncentrace v rozmezí od 250 do 500 µg I?l-1 31 % analyzovaných vzorků. Ve 34 % převyšoval obsah jodu 500 µg?l-1. U 6 % vzorků byly zjištěny hodnoty nad 1000 µg I?l-1. Zastoupení bazénový
  • Práce přináší aktuální informace o obsahu jodu v kravském mléce v České republice. Metodou Sandell-Kolthoffa byl v roce 2008 stanoven jod v 85 bazénových vzorcích mléka ze 70 chovů dojených krav pocházejících z 28 okresů 9 krajů České republiky. Vzorky byly získány v chovech s významnou produkcí mléka v rámci regionu. Výsledky analýz byly porovnány s hodnotami z let 2003-4, 2005 a 2006 stanovených na stejném pracovišti. Průměrný obsah jodu ve vzorcích byl 435,6?328,7 µg ? l-1, minimum 28,2 a maximum 1668,0 µg ? l-1. Nízké hodnoty (méně než 80 µg?l-1) svědčící o nedostatečné saturaci dojnic jodem vykazovalo v roce 2008 přibližně 5 % odebraných vzorků. Hodnoty 80 až 250 µg?l-1 odpovídající optimální saturaci i požadavkům na obsah jodu v mléce jako potravině vykazovalo 30 % vzorků a koncentrace v rozmezí od 250 do 500 µg I?l-1 31 % analyzovaných vzorků. Ve 34 % převyšoval obsah jodu 500 µg?l-1. U 6 % vzorků byly zjištěny hodnoty nad 1000 µg I?l-1. Zastoupení bazénový (cs)
Title
  • Vývoj obsahu jodu v kravském mléce v České republice
  • Development of iodine content in cow milk in the Czech Republic (en)
  • Vývoj obsahu jodu v kravském mléce v České republice (cs)
skos:prefLabel
  • Vývoj obsahu jodu v kravském mléce v České republice
  • Development of iodine content in cow milk in the Czech Republic (en)
  • Vývoj obsahu jodu v kravském mléce v České republice (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/09:00011227!RIV10-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81105)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 351187
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/09:00011227
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milking cows; iodine surplus; bulk feed; mineral mixtures; soils (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9827AE815977]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství . Odborný a stavovský měsíčník
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 59
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Kroupová, Vlasta
  • Staňková, Martina
  • Trávníček, Jan
  • Richterová, Jitka
  • Pešinová, Helena
issn
  • 0506-8231
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software