Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Iodine supplementation in inhabitants and farm animals in the Czech Republic is dealt with in an interdisciplinary manner through the establishment of an interdepartmental committee for dealing with iodine deficiency attached to the Ministry of Health Matters of the Czech Republic. The committee makes use of the research and implementing powers of other departments. After sufficient saturation of the Czech Republic population with iodine was globally ensured in 2000, to which its supplementation to dairy cows also contributed. Further monitoring of the iodine content in milk indicated an increase in concentration of iodine up to the mean of 519 g-1 milk especially in large capacity cowsheds. As to this risk elevation, already signalled in previous years, to proceed, by agreement with the major producers of mineral supplements, to reduce the concentration of iodine in premixes and mineral feed additives to a level ensuring 1-2 mg of iodine in 1 kg of 80 % dry matter, which represents 40 % of t (en)
- Na základě interdisciplinární spolupráce v Meziresortní komisi pro řešení jodového deficitu při Státním zdravotním ústavu v Praze se za optimální obsah jódu v syrovém kravském mléce z hlediska zdraví a potřeby u laktujících krav i obyvatel ČR považuje koncentrace jódu v syrovém kravském mléce 200 µg-1. Po vyřešení jodového deficitu obyvatel ČR v roce 2000 lze pozorovat trvalý nárůst obsahu jódu v mléce zvláště ve velkokapacitních objektech s analyticky kontrolovaným obsahem jódu v krmné dávce až na průměrnou hodnotu 519 g-1. Zvyšování koncentrace jódu v syrovém kravském mléce představuje nežádoucí zátěž laktujících krav a konzumentů kravského mléka nadbytečným příjmem jódu. Řešení spočívá v dohodě s výrobci minerálních krmných přísad na snížení koncentrace jódu v MKP na úroveň odpovídající fyziologické potřebě laktujících krav a jako doplňkového zdroje jódu ve výživě obyvatel ČR.
- Na základě interdisciplinární spolupráce v Meziresortní komisi pro řešení jodového deficitu při Státním zdravotním ústavu v Praze se za optimální obsah jódu v syrovém kravském mléce z hlediska zdraví a potřeby u laktujících krav i obyvatel ČR považuje koncentrace jódu v syrovém kravském mléce 200 µg-1. Po vyřešení jodového deficitu obyvatel ČR v roce 2000 lze pozorovat trvalý nárůst obsahu jódu v mléce zvláště ve velkokapacitních objektech s analyticky kontrolovaným obsahem jódu v krmné dávce až na průměrnou hodnotu 519 g-1. Zvyšování koncentrace jódu v syrovém kravském mléce představuje nežádoucí zátěž laktujících krav a konzumentů kravského mléka nadbytečným příjmem jódu. Řešení spočívá v dohodě s výrobci minerálních krmných přísad na snížení koncentrace jódu v MKP na úroveň odpovídající fyziologické potřebě laktujících krav a jako doplňkového zdroje jódu ve výživě obyvatel ČR. (cs)
|
Title
| - Účelné řízení suplementace jódu u laktujících krav
- Účelné řízení suplementace jódu u laktujících krav (cs)
- Efficient control of iodine supplementation lactating cows (en)
|
skos:prefLabel
| - Účelné řízení suplementace jódu u laktujících krav
- Účelné řízení suplementace jódu u laktujících krav (cs)
- Efficient control of iodine supplementation lactating cows (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/09:00011224!RIV10-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/09:00011224
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; iodine; surplus; mineral mixtures (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VIII. Kábrtovy dietetické dny o zdravotní nezávadnosti a produkční účinnosti krmiv
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kroupová, Vlasta
- Staňková, Martina
- Trávníček, Jan
- Šíma, Pavel
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Tribbun EU s.r.o., Gorkého 41, 602 00 Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |