About: Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Organic methods growing bread wheat may have negative effects on the technological value, especially in the case of the crucial crude protein content. The aim of paper is to identify diferences in quality of 8 varieties recomended in conventional or organic conditions in Austria and 2 strains. Obvious effect of year on the quality, set up in statistics, was confirmed for qualitative parametres. The correlation analysis also provides similar figures. Effect of the year in a negative correlation to crude protein content (r=-0,66), whereas in a positive correlation to starch content (r=0,78) and falling number (r=0,86). Effect of the variety is represented by unclear correlation coefficients. Correlation analysis of selected qualitative parametrs of wheat shows an obvious relation between crude protein content and wet gluten content (r=0,93) and Zeleny - sedimentation value (r=0,82). On the other hand, starch content is in a negative correlation to crude protein content (r=-0,71), wet gluten content (r=-
  • Organic methods growing bread wheat may have negative effects on the technological value, especially in the case of the crucial crude protein content. The aim of paper is to identify diferences in quality of 8 varieties recomended in conventional or organic conditions in Austria and 2 strains. Obvious effect of year on the quality, set up in statistics, was confirmed for qualitative parametres. The correlation analysis also provides similar figures. Effect of the year in a negative correlation to crude protein content (r=-0,66), whereas in a positive correlation to starch content (r=0,78) and falling number (r=0,86). Effect of the variety is represented by unclear correlation coefficients. Correlation analysis of selected qualitative parametrs of wheat shows an obvious relation between crude protein content and wet gluten content (r=0,93) and Zeleny - sedimentation value (r=0,82). On the other hand, starch content is in a negative correlation to crude protein content (r=-0,71), wet gluten content (r=- (en)
  • Systém pěstování pšenice v ekologickém zemědělství má negativní efekt na technologickou jakost (především obsah hrubého proteinu). Cílem práce je identifikovat rozdíly v pekařské jakosti odrůd, které jsou doporučené pro pěstování v ekologickém nebo konvenčním pěstování v Rakousku. V roce 2006-2007 byl založen s 10 odrůdami pšenice seté maloparcelkové pokusy. Vybrané parametry pekařské jakosti byly hodnoceny pomocí NIR spektroskopie. Statisticky průkazný vliv ročníku na jakost byl jednoznačně potvrzen u jakostních ukazatelů. Vliv genotypu nebyl statisticky průkazný. Obdobné hodnoty vychází také z korelační analýzy. Vliv ročníku je v záporné korelaci k obsahu bílkovin (r = -0,66), k obsahu mokrého lepku (r=-0,46) a naopak v kladné korelaci k obsahu škrobu (r=0,78) a pádovému číslu (r=0,86). Vliv odrůdy je reprezentován statisticky neprůkaznými korelačními koeficienty. Korelační analýza ukazuje statisticky průkazný vztah mezi obsahem proteinu a mokrého lepku (r=0,93) a Zelenyho sedimentačním testem (r=0, (cs)
Title
  • Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized.
  • Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized. (en)
  • Zohlednění pekařské jakosti pšenice seté při výběru vhodných odrůd pro ekologické zemědělství. (cs)
skos:prefLabel
  • Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized.
  • Selection of bread wheat varieties for organic farming, baking quality being emphasized. (en)
  • Zohlednění pekařské jakosti pšenice seté při výběru vhodných odrůd pro ekologické zemědělství. (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/08:00009657!RIV09-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG50034), Z(MSM6007665806)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 394164
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/08:00009657
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bread wheat; baking quality; organic farming (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • RO - Rumunsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CE7629C0853B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Lucrari Stiintifice : Seria Agronomie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 51
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Capouchová, I.
  • Konvalina, Petr
  • Moudrý, Jan
  • Šrámek, J.
  • Štěrba, Zdeněk
  • Zdrhová, Ivana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1454-7414
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software