About: Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The comprehensive knowledge of substantial factors affecting fatty acid composition of cow milk fat has been necessary for the production of fat with an increased proportion of nutritionally desirable fatty acids to the exclusion of detrimental ones. The review starts with an overview of lipids and fatty acids. The general characteristics, biosynthesis and important physical, chemical, nutritional and technological properties of fatty acids are described. The composition of fatty acids in cow milk fat, main factors (animal and feed) affecting the composition and methods of fatty acids determination are discussed in separate chapters. A special attention is given to hypercholesterolemic fatty acids (lauric, myristic and palmitic), polyunsaturated n-3 and n-6 fatty acids, trans-isomers of unsaturated acids and conjugated linoleic acids (CLA) in cow milk fat. The review provides an overview of the topic and an applicable information both to students and researchers and to farmers and manufacturers of mil (en)
  • Dosáhnout optimálního složení mléčného tuku z hledisek výživového i technologického patří k jednomu ze soudobých cílů prvovýroby a zpracování mléka. K tomu je nezbytná důkladná znalost základních faktorů ovlivňujících obsah a zastoupení mastných kyselin mléčného tuku, který je významnou součástí výživy člověka. Důraz je kladen především na produkci tuku se zvýšeným podílem výživově žádoucích mastných kyselin na úkor kyselin zdravotně nežádoucích. Předložená monografie se proto zabývá mastnými kyselinami počínaje obecnou charakteristikou, důležitými vlastnostmi a reakcemi, syntézou mastných kyselin mléčného tuku a jejich významem z hlediska technologického a nutričního. Dvě kapitoly jsou zaměřeny na zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku skotu a na hlavní faktory ovlivňující kvalitativní a kvantitativní zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Samostatnou kapitolou je stanovení mastných kyselin se zaměřením na chromatografickou analýzu. Zvláštní pozoronost v textu je věnována hypercholesterolemick
  • Dosáhnout optimálního složení mléčného tuku z hledisek výživového i technologického patří k jednomu ze soudobých cílů prvovýroby a zpracování mléka. K tomu je nezbytná důkladná znalost základních faktorů ovlivňujících obsah a zastoupení mastných kyselin mléčného tuku, který je významnou součástí výživy člověka. Důraz je kladen především na produkci tuku se zvýšeným podílem výživově žádoucích mastných kyselin na úkor kyselin zdravotně nežádoucích. Předložená monografie se proto zabývá mastnými kyselinami počínaje obecnou charakteristikou, důležitými vlastnostmi a reakcemi, syntézou mastných kyselin mléčného tuku a jejich významem z hlediska technologického a nutričního. Dvě kapitoly jsou zaměřeny na zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku skotu a na hlavní faktory ovlivňující kvalitativní a kvantitativní zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Samostatnou kapitolou je stanovení mastných kyselin se zaměřením na chromatografickou analýzu. Zvláštní pozoronost v textu je věnována hypercholesterolemick (cs)
Title
  • Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení
  • Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení (cs)
  • Fatty acids of cow milk fat and factors affecting their composition: A review. (en)
skos:prefLabel
  • Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení
  • Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení (cs)
  • Fatty acids of cow milk fat and factors affecting their composition: A review. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/08:00009646!RIV10-MZE-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81210), Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 377856
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/08:00009646
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk fat; fatty acids; biosynthesis; gas chromatography; dairy cows; breed; parity; stage of lactation; nutrition; diet; supplemental fats; pasture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [25616836F1AE]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Samková, Eva
  • Špička, Jiří
  • Pešek, Milan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7394-104-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 107 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software