Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The comprehensive knowledge of substantial factors affecting fatty acid composition of cow milk fat has been necessary for the production of fat with an increased proportion of nutritionally desirable fatty acids to the exclusion of detrimental ones. The review starts with an overview of lipids and fatty acids. The general characteristics, biosynthesis and important physical, chemical, nutritional and technological properties of fatty acids are described. The composition of fatty acids in cow milk fat, main factors (animal and feed) affecting the composition and methods of fatty acids determination are discussed in separate chapters. A special attention is given to hypercholesterolemic fatty acids (lauric, myristic and palmitic), polyunsaturated n-3 and n-6 fatty acids, trans-isomers of unsaturated acids and conjugated linoleic acids (CLA) in cow milk fat. The review provides an overview of the topic and an applicable information both to students and researchers and to farmers and manufacturers of mil (en)
- Dosáhnout optimálního složení mléčného tuku z hledisek výživového i technologického patří k jednomu ze soudobých cílů prvovýroby a zpracování mléka. K tomu je nezbytná důkladná znalost základních faktorů ovlivňujících obsah a zastoupení mastných kyselin mléčného tuku, který je významnou součástí výživy člověka. Důraz je kladen především na produkci tuku se zvýšeným podílem výživově žádoucích mastných kyselin na úkor kyselin zdravotně nežádoucích. Předložená monografie se proto zabývá mastnými kyselinami počínaje obecnou charakteristikou, důležitými vlastnostmi a reakcemi, syntézou mastných kyselin mléčného tuku a jejich významem z hlediska technologického a nutričního. Dvě kapitoly jsou zaměřeny na zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku skotu a na hlavní faktory ovlivňující kvalitativní a kvantitativní zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Samostatnou kapitolou je stanovení mastných kyselin se zaměřením na chromatografickou analýzu. Zvláštní pozoronost v textu je věnována hypercholesterolemick
- Dosáhnout optimálního složení mléčného tuku z hledisek výživového i technologického patří k jednomu ze soudobých cílů prvovýroby a zpracování mléka. K tomu je nezbytná důkladná znalost základních faktorů ovlivňujících obsah a zastoupení mastných kyselin mléčného tuku, který je významnou součástí výživy člověka. Důraz je kladen především na produkci tuku se zvýšeným podílem výživově žádoucích mastných kyselin na úkor kyselin zdravotně nežádoucích. Předložená monografie se proto zabývá mastnými kyselinami počínaje obecnou charakteristikou, důležitými vlastnostmi a reakcemi, syntézou mastných kyselin mléčného tuku a jejich významem z hlediska technologického a nutričního. Dvě kapitoly jsou zaměřeny na zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku skotu a na hlavní faktory ovlivňující kvalitativní a kvantitativní zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Samostatnou kapitolou je stanovení mastných kyselin se zaměřením na chromatografickou analýzu. Zvláštní pozoronost v textu je věnována hypercholesterolemick (cs)
|
Title
| - Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení
- Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení (cs)
- Fatty acids of cow milk fat and factors affecting their composition: A review. (en)
|
skos:prefLabel
| - Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení
- Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení (cs)
- Fatty acids of cow milk fat and factors affecting their composition: A review. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/08:00009646!RIV10-MZE-12220___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH81210), Z(MSM6007665806)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/08:00009646
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk fat; fatty acids; biosynthesis; gas chromatography; dairy cows; breed; parity; stage of lactation; nutrition; diet; supplemental fats; pasture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mastné kyseliny mléčného tuku skotu a faktory ovlivňující jejich zastoupení
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Samková, Eva
- Špička, Jiří
- Pešek, Milan
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |