About: Objektivní a subjektivní hodnocení kondice prasnic a prasniček.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The cost of feeds in large-scale production conditions accounts for ca. 67% of the total costs. A great portion is designed for the feeding of pigs kept for reproduction. The assessment of the nutritional status (condition) can be considered as one of the tools for the improvement of herd profitability. Subjective methods of body condition assessment use a conventional five- and/or four-point scale. The nutritional status of animals is evaluated visually or by palpation in the region of hip joints and back and the result is strongly influenced by the assessor?s experience. For an objective assessment that will improve the prediction of nutritional status it is possible to use the recording of live weight losses due to parturition and during lactation (kg); ultrasonic measurement of backfat thickness (mm) (e.g. with a SonoMark 100 instrument) or the ratio of scanned MLLT to adipose tissue layer (e.g. ALOKA, etc.). For the ultrasonic measurement it is possible to use the method for performance testing a (en)
  • Náklady na krmiva představují ve velkovýrobních podmínkách cca 67 % z celkových nákladů. Značná část připadá na krmení prasat určených k reprodukci. Hodnocení výživného stavu (kondice) prasnic lze považovat za jeden z nástrojů ke zlepšení rentability chovu. Subjektivní metody hodnocení kondice využívají klasické pětibodové, event. čtyřbodové stupnice. Výživný stav zvířat se hodnotí pohledem, event. pohmatem na kyčelní klouby a hřbet a výsledek je silně závislý na zkušenostech posuzovatele. K objektivnímu hodnocení, zpřesňujícímu predikci výživného stavu, je možné využít - kontrolu ztrát živé hmotnosti porodem a během laktace (kg); měření výšky hřbetního tuku (mm) ultrazvukovým přístrojem (např. SonoMark 100) nebo poměr naskenovaného MLLT a tukového krytí (např. ALOKA aj.). Při měření ultrazvukem lze použít postupu pro provádění zkoušek vlastní užitkovosti, eventuelně jeho zjednodušenou verzi. Doporučení pro stupeň kondice podle výšky hřbetního tuku: 4 - žírná s 22,6 mm, 3 - chovná (optimální) se 17,1
  • Náklady na krmiva představují ve velkovýrobních podmínkách cca 67 % z celkových nákladů. Značná část připadá na krmení prasat určených k reprodukci. Hodnocení výživného stavu (kondice) prasnic lze považovat za jeden z nástrojů ke zlepšení rentability chovu. Subjektivní metody hodnocení kondice využívají klasické pětibodové, event. čtyřbodové stupnice. Výživný stav zvířat se hodnotí pohledem, event. pohmatem na kyčelní klouby a hřbet a výsledek je silně závislý na zkušenostech posuzovatele. K objektivnímu hodnocení, zpřesňujícímu predikci výživného stavu, je možné využít - kontrolu ztrát živé hmotnosti porodem a během laktace (kg); měření výšky hřbetního tuku (mm) ultrazvukovým přístrojem (např. SonoMark 100) nebo poměr naskenovaného MLLT a tukového krytí (např. ALOKA aj.). Při měření ultrazvukem lze použít postupu pro provádění zkoušek vlastní užitkovosti, eventuelně jeho zjednodušenou verzi. Doporučení pro stupeň kondice podle výšky hřbetního tuku: 4 - žírná s 22,6 mm, 3 - chovná (optimální) se 17,1 (cs)
Title
  • Objektivní a subjektivní hodnocení kondice prasnic a prasniček.
  • Objektivní a subjektivní hodnocení kondice prasnic a prasniček. (cs)
  • Methodology of objective and subjective assessment of body condition in sows and gilts (en)
skos:prefLabel
  • Objektivní a subjektivní hodnocení kondice prasnic a prasniček.
  • Objektivní a subjektivní hodnocení kondice prasnic a prasniček. (cs)
  • Methodology of objective and subjective assessment of body condition in sows and gilts (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/08:00009552!RIV09-MSM-12220___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • MZE ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • neudáno
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 383819
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/08:00009552
http://linked.open...terniIdentifikace
  • hodnocení kondice prasat
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sow; breeding; constitution; body condition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FEEAA10B3FBF]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 978-80-7394-143-7
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software