About: Postup objektivního a subjektivního hodnocení kondice prasnic a prasniček     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Soubor 90 ks prasnic v nukleovém chovu měl průměrnou živou hmotnost před porodem 271,2 +/- 6,0 kg (variační rozpětí 177 - 368 kg). Po porodu a laktaci byla u 79 ks hmotnost 224,4 +/- 5,5 kg (variační rozpětí) 131 - 300 kg. Ztráta na živé hmotnosti 47 kg korespondovala se zjištěnou mléčností prasnic (v průměru 50 kg). Průměrnou výšku hřbetního tuku před porodem vykazoval soubor v průměru 19,8 +/- 0,46 mm, po porodu a laktaci 15,3 +/- 0,4 mm. Na porodně vykazovalo 79 % prasnic stupeň kondice 3, 3,5 a 4, po odstavu selat kleslo procento prasnic na 59 %. U souboru 157 ks prasnic v RCH byla zjištěna ztráta na živé hmotnosti porodem a laktací ve výši 19 kg, u průměrné výšky hřbetního tuku byla ztráta cca 3 mm. Průměrný počet bodů za kondici byl po odstavu selat 3,08 +/- 0,09 bodu při průměrné plodnosti 10,2 ks živě narozených selat. Podle Niggemeyera (1998) je při použití pětibodové stupnice pro vysokobřezí prasnice vhodná kondice ve stupních 3,5 až 4 (nesmí klesnout pod 3), po porodu a laktaci je ještě p
  • Soubor 90 ks prasnic v nukleovém chovu měl průměrnou živou hmotnost před porodem 271,2 +/- 6,0 kg (variační rozpětí 177 - 368 kg). Po porodu a laktaci byla u 79 ks hmotnost 224,4 +/- 5,5 kg (variační rozpětí) 131 - 300 kg. Ztráta na živé hmotnosti 47 kg korespondovala se zjištěnou mléčností prasnic (v průměru 50 kg). Průměrnou výšku hřbetního tuku před porodem vykazoval soubor v průměru 19,8 +/- 0,46 mm, po porodu a laktaci 15,3 +/- 0,4 mm. Na porodně vykazovalo 79 % prasnic stupeň kondice 3, 3,5 a 4, po odstavu selat kleslo procento prasnic na 59 %. U souboru 157 ks prasnic v RCH byla zjištěna ztráta na živé hmotnosti porodem a laktací ve výši 19 kg, u průměrné výšky hřbetního tuku byla ztráta cca 3 mm. Průměrný počet bodů za kondici byl po odstavu selat 3,08 +/- 0,09 bodu při průměrné plodnosti 10,2 ks živě narozených selat. Podle Niggemeyera (1998) je při použití pětibodové stupnice pro vysokobřezí prasnice vhodná kondice ve stupních 3,5 až 4 (nesmí klesnout pod 3), po porodu a laktaci je ještě p (cs)
  • Average live weight before farrowing in a set of 90 sows in the nucleus herd was 271.2 +/- 6.0 kg (variation range 177 - 368 kg). After farrowing and lactation the live weight of 79 sows was 224.4 +/- 5.5 kg (variation range 131 - 300 kg). The live weight loss 47 kg corresponded with the lactation performance of sows (on average 50 kg). Average backfat thickness in the set before farrowing was 19.8 +/- 0.46 mm, after farrowing and lactation it was 15.3 +/- 0.4 mm. In the farrowing house 79% of sows were characterised by condition degree 3, 3.5 and 4, after piglet weaning the percentage of these sows dropped to 59. In a set of 157 sows in the multiplier herd the live weight loss as a result of farrowing and lactation was 19 kg, in average backfat thickness the loss amounted to ca. 3 mm. Average condition score after piglet weaning was 3.08 +/- 0.09 points while average fertility was 10.2 piglets born alive. If a five-point scale for highly pregnant sows is used, according to Niggemeyer (1998) their con (en)
Title
  • Postup objektivního a subjektivního hodnocení kondice prasnic a prasniček
  • A method of objective and subjective evaluation of sow and gilt condition (en)
  • Postup objektivního a subjektivního hodnocení kondice prasnic a prasniček (cs)
skos:prefLabel
  • Postup objektivního a subjektivního hodnocení kondice prasnic a prasniček
  • A method of objective and subjective evaluation of sow and gilt condition (en)
  • Postup objektivního a subjektivního hodnocení kondice prasnic a prasniček (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/06:00007194!RIV07-MSM-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 42-50
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6007665806)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 493328
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/06:00007194
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sow; gilt; condition; backfat thickness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A7E3DBAE65C1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z odborného semináře na téma Šlechtění a reprodukce - základ efektivity v chovu prasat :konaný dne 12. října 2006 v Českých Budějovicích
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-916-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software