Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V květnu 2003 a v červenci 2004 byly odebrány vzorky mléka od stejných dojnic českého strakatého plemene a plynovou chromatografií stanoveny obsahy nasycených mastných kyselin v mléčném tuku. Bylo identifikováno celkem 13 nasycených mastných kyselin, z nichž kvantitativně nejvíce zastoupené byly kyselina palmitová (28,67; resp. 28,86 %), myristová (11,26; resp. 11,21 %) a stearová (9,10; resp. 10,11 %). Obsah těkavých mastných kyselin (C4:0 až C10:0) byl 6,07; resp. 8,55 %. Statisticky významné rozdíly mezi roky 2003 a 2004 byly zjištěny pouze u kyselin C4:0 (P < 0,05), C17:0 a C20:0 (P < 0,01).
- V květnu 2003 a v červenci 2004 byly odebrány vzorky mléka od stejných dojnic českého strakatého plemene a plynovou chromatografií stanoveny obsahy nasycených mastných kyselin v mléčném tuku. Bylo identifikováno celkem 13 nasycených mastných kyselin, z nichž kvantitativně nejvíce zastoupené byly kyselina palmitová (28,67; resp. 28,86 %), myristová (11,26; resp. 11,21 %) a stearová (9,10; resp. 10,11 %). Obsah těkavých mastných kyselin (C4:0 až C10:0) byl 6,07; resp. 8,55 %. Statisticky významné rozdíly mezi roky 2003 a 2004 byly zjištěny pouze u kyselin C4:0 (P < 0,05), C17:0 a C20:0 (P < 0,01). (cs)
- Proportions of saturated fatty acids were examined in milk fat composition in two groups of Czech Pied cows after a lapse of one year and a change of feed ration. Fatty acids were determined by a gas chromatographic method, 13 saturated fatty acids were identified. The highest proportions were observed for palmitic acid (28,67; resp. 28,86 %), myristic acid (11,26; resp. 11,21 %) and stearic acid (9,10; resp. 10,11 %). Significant differences in contents of butyric acid (P < 0,05), C17:0 and C20:0 (P < 0,01) between both groups were found. (en)
|
Title
| - Nasycené mastné kyseliny v mléčném tuku dojnic českého strakatého skotu.
- Nasycené mastné kyseliny v mléčném tuku dojnic českého strakatého skotu. (cs)
- Saturated fatty acids in milk fat of Czech Pied cows. (en)
|
skos:prefLabel
| - Nasycené mastné kyseliny v mléčném tuku dojnic českého strakatého skotu.
- Nasycené mastné kyseliny v mléčném tuku dojnic českého strakatého skotu. (cs)
- Saturated fatty acids in milk fat of Czech Pied cows. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/06:00007122!RIV07-MSM-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/06:00007122
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk fat; saturated fatty acids; Czech Pied cattle (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Biotechnology 2006, České Budějovice 15th-16th February 2006 [CD-ROM]
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Samková, Eva
- Špička, Jiří
- Pešek, Milan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Scientific Pedagogical Publishing
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |