About: The content of iodine in pork     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce přináší aktuální poznatky o zajištění krytí potřeby jodu u prasat ve výkrmu a prasnic, posouzením jeho hladiny ve stehenní svalovině a o vztahu těchto koncentrací k zajištění příjmu jodu lidskou populací. Metodou Sandell-Kolthoffa jsme stanovili koncentrace jodu ve vzorcích stehenní svaloviny (m. gracilis) výkrmových prasat, získaných z 18 chovů deseti okresů ČR, v období od dubna do srpna 2004. Průměrná koncentrace jodu byla ve svalovině stehenní 25.6 +/- 15.54 &#956;g Ikg-l (n = 108), medián 20.2, variační koeficient 60.6 %. Mezi chovy LI2, ZU, BR, FU, BU, ST a některými dalšími byly nalezené koncentrace jodu statisticky průkazně vyšší (P<0.05 až P<0.001). Kolísání koncentrací jodu u vzorků z jednotlivých farem jsou vyjádřeny variačním rozpětím od 8.5 do 66.2 &#956;g Ikg-l. Zjištěné výkyvy lze považovat za odraz rozdílů v saturaci prasat jodem v jednotlivých chovech, za projev jejich fyziologické potřeby, individuální schopnosti zvířat zdroj využít, možného působení strumigenní (cs)
  • The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 108 samples of leg muscles (m.gracilis) of market pigsfrom 18 herds in 10 districts of the Czech Republic collected during the perio April 2004 to August 2004. Average iodine content in leg muscles of market pigs was 25.6 +/-15,54 &#956;g kg-1 fresh matter. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 8.5 to 66.2 &#956;g kg-1 .
  • The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 108 samples of leg muscles (m.gracilis) of market pigsfrom 18 herds in 10 districts of the Czech Republic collected during the perio April 2004 to August 2004. Average iodine content in leg muscles of market pigs was 25.6 +/-15,54 &#956;g kg-1 fresh matter. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 8.5 to 66.2 &#956;g kg-1 . (en)
Title
  • The content of iodine in pork
  • Obsah jodu ve vepřovém mase (cs)
  • The content of iodine in pork (en)
skos:prefLabel
  • The content of iodine in pork
  • Obsah jodu ve vepřovém mase (cs)
  • The content of iodine in pork (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/05:00006603!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 521-525
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44013), Z(MZE0002716201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 516263
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/05:00006603
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • iodine supplementation; iodine requirement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D50C850F9036]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinární medicína
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Kroupová, Vlasta
  • Trávníček, Jan
  • Kursa, Jaroslav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0375-8427
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software