Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce přináší aktuální poznatky o zajištění krytí potřeby jodu u prasat ve výkrmu a prasnic, posouzením jeho hladiny ve stehenní svalovině a o vztahu těchto koncentrací k zajištění příjmu jodu lidskou populací. Metodou Sandell-Kolthoffa jsme stanovili koncentrace jodu ve vzorcích stehenní svaloviny (m. gracilis) výkrmových prasat, získaných z 18 chovů deseti okresů ČR, v období od dubna do srpna 2004. Průměrná koncentrace jodu byla ve svalovině stehenní 25.6 +/- 15.54 μg Ikg-l (n = 108), medián 20.2, variační koeficient 60.6 %. Mezi chovy LI2, ZU, BR, FU, BU, ST a některými dalšími byly nalezené koncentrace jodu statisticky průkazně vyšší (P<0.05 až P<0.001). Kolísání koncentrací jodu u vzorků z jednotlivých farem jsou vyjádřeny variačním rozpětím od 8.5 do 66.2 μg Ikg-l. Zjištěné výkyvy lze považovat za odraz rozdílů v saturaci prasat jodem v jednotlivých chovech, za projev jejich fyziologické potřeby, individuální schopnosti zvířat zdroj využít, možného působení strumigenní (cs)
- The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 108 samples of leg muscles (m.gracilis) of market pigsfrom 18 herds in 10 districts of the Czech Republic collected during the perio April 2004 to August 2004. Average iodine content in leg muscles of market pigs was 25.6 +/-15,54 μg kg-1 fresh matter. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 8.5 to 66.2 μg kg-1 .
- The iodine content was assessed by the Sandell-Kolthoff method in 108 samples of leg muscles (m.gracilis) of market pigsfrom 18 herds in 10 districts of the Czech Republic collected during the perio April 2004 to August 2004. Average iodine content in leg muscles of market pigs was 25.6 +/-15,54 μg kg-1 fresh matter. Iodine level variations in the samples from respective farms were expressed in the levels range of 8.5 to 66.2 μg kg-1 . (en)
|
Title
| - The content of iodine in pork
- Obsah jodu ve vepřovém mase (cs)
- The content of iodine in pork (en)
|
skos:prefLabel
| - The content of iodine in pork
- Obsah jodu ve vepřovém mase (cs)
- The content of iodine in pork (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/05:00006603!RIV06-MZE-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1B44013), Z(MZE0002716201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/05:00006603
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - iodine supplementation; iodine requirement (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Herzig, Ivan
- Kroupová, Vlasta
- Trávníček, Jan
- Kursa, Jaroslav
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |