About: Jatečná hodnota prasat plemene české výrazně masné posuzovaná metodami in vivo a post mortem s přihlédnutím k polymorfismu genu C-MYC     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem příspěvku bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 (PI-105) a SONOMARK 100 (SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. sondovou metodou FOM post mortem na jatečných půlkách s přihlédnutím k možným projevům polymorfismu genu C-MYC. Data byla získána ve šlechtitelském chovu prasat Všetice u plemene české výrazně masné (n = 56 ks). Zvířata byla měřena v živé hmotnosti 107-114 kg. Průměrný podíl svaloviny zjištěný metodami post mortem, resp. in vivo se pohyboval na úrovni 59,8 %, resp. 61,5 %. Pro podíl svaloviny byla nalezena velmi dobrá shoda mezi výsledky prezentovanými přístrojem PI-105 a metodami post mortem. Přístroj SM-100 vykazoval statisticky významně vyšší podíl svaloviny o 1,6 až 2,6 % oproti ostatním metodám. Frekvence genotypů AA, AB, BB byla 76,6 %, 23,5 %, 0 %, frekvence alel A : B byla 0,88 : 0,12. Na rozdíl od literárních údajů byla zjištěna vyšší zmasilost u prasat
  • Cílem příspěvku bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 (PI-105) a SONOMARK 100 (SM-100) na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. sondovou metodou FOM post mortem na jatečných půlkách s přihlédnutím k možným projevům polymorfismu genu C-MYC. Data byla získána ve šlechtitelském chovu prasat Všetice u plemene české výrazně masné (n = 56 ks). Zvířata byla měřena v živé hmotnosti 107-114 kg. Průměrný podíl svaloviny zjištěný metodami post mortem, resp. in vivo se pohyboval na úrovni 59,8 %, resp. 61,5 %. Pro podíl svaloviny byla nalezena velmi dobrá shoda mezi výsledky prezentovanými přístrojem PI-105 a metodami post mortem. Přístroj SM-100 vykazoval statisticky významně vyšší podíl svaloviny o 1,6 až 2,6 % oproti ostatním metodám. Frekvence genotypů AA, AB, BB byla 76,6 %, 23,5 %, 0 %, frekvence alel A : B byla 0,88 : 0,12. Na rozdíl od literárních údajů byla zjištěna vyšší zmasilost u prasat (cs)
  • The objective of the paper was to evaluate lean content measured with PIGLOG-105 and SONOMARK-100 instruments applying current methodology for determination of breeding pig performance in vivo and by post mortem two-point method (ZP) and/or FOM probing method in half-carcasses in Czech Meat breed. Data were acquired at a breeding farm Všetice (n = 56 animals). Pigs were measured at live weight of 107-114 kg. Goodness of fit existed for lean content between the results presented by SM-100 instrument andboth post-mortem methods. The frequency of genotypes AA, AB, BB was 76,6 %, 23,5 %, 0 %, the frequency of alleles A : B (0,88 : 0,12). A higher lean meat content was determined in pigs with AB genotype of C-MYC gene. (en)
Title
  • Jatečná hodnota prasat plemene české výrazně masné posuzovaná metodami in vivo a post mortem s přihlédnutím k polymorfismu genu C-MYC
  • Jatečná hodnota prasat plemene české výrazně masné posuzovaná metodami in vivo a post mortem s přihlédnutím k polymorfismu genu C-MYC (cs)
  • The carcass value in pigs of Czech Meat breed measured by in vivo and post mortem methods with regards to gene C-MYC polymorphism (en)
skos:prefLabel
  • Jatečná hodnota prasat plemene české výrazně masné posuzovaná metodami in vivo a post mortem s přihlédnutím k polymorfismu genu C-MYC
  • Jatečná hodnota prasat plemene české výrazně masné posuzovaná metodami in vivo a post mortem s přihlédnutím k polymorfismu genu C-MYC (cs)
  • The carcass value in pigs of Czech Meat breed measured by in vivo and post mortem methods with regards to gene C-MYC polymorphism (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005937!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 27-30
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1041), P(QC1231)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 569363
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005937
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass value; ultrasound instruments; FOM; ZP method; gene C-MYC (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [875C063BA87A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences. Special Issue : Agroregion
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 21
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Čechová, Marie
  • Václavovský, Jiří
issn
  • 1212-558X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 80 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software