About: Lean meat content in pigs determined by various methods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was to compare differences that arise when the lean percentage is determined by in vivo and post mortem methods. The set consisted of data acquired on 255 pigs of original populations (Large White - 191 head, Landrace - 36 head, paternal breeds - 28 head). The animals were measured a day before slaughter with PI-105 and SM-100 instruments according to a methodical procedure for determination of performance parameters. After slaughter the points of measuring were checked by measurements with slide calliper (M). The values measured with slide calliper between the 2nd and 3rd thoracic vertebra, i.e. back fat thickness and muscle depth, were used to calculate the percentage of lean by a regression function for FOM instrument. Observedvalues of slaughter weight were found in the whole set (breeds): live weight 102.2 kg (LW - 102.34 kg, L - 101.42 kg, PB - 102.14 kg), weight of main meaty parts 20.92 kg (LW - 20.86 kg, L - 20.64 kg, PB - 21.78 kg), percentage of main meaty 53.1 % (LW (en)
  • Cílem řešení bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 a SONOMARK-100 na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou metodou (ZP), resp. za použití exaktně zjištěných měrpro sondovou metodu FOM post mortem na jatečných půlkách. Soubor tvořila data zjištěná na 255 ks prasat výchozích populací prasat. Z mateřských plemen bylo do souboru zahrnuto 191 ks plemene BU a 36 ks plemene L, u otcovských plemen celkem 28 ks (BO, ČVM, H). Zvířata byla měřena oběma přístroji den před porážkou v živé hmotnosti 98-105 kg. Průměrná živá hmotnost byla 102,2 kg (BU - 102,34 kg, L - 101,42 kg, otcovská plemena - 102,14 kg). Hmotnost HMČ se pohybovala u celého souboru na úrovni 20,92 kg(BU - 20,86 kg, L - 20,64 kg, otcovská plemena - 21,78 kg), podíl HMČ na úrovni 53,1 % (BU - 52,71 %, L - 53,41 %, otcovská plemena - 55,39 %). Plocha MLLT byla naměřena 4 673 mm2 (BU - 4 603 mm2, L - 4 741 mm2, otcovská plemena 5 068 mm2), průmě
  • Cílem řešení bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 a SONOMARK-100 na základě platné metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou metodou (ZP), resp. za použití exaktně zjištěných měrpro sondovou metodu FOM post mortem na jatečných půlkách. Soubor tvořila data zjištěná na 255 ks prasat výchozích populací prasat. Z mateřských plemen bylo do souboru zahrnuto 191 ks plemene BU a 36 ks plemene L, u otcovských plemen celkem 28 ks (BO, ČVM, H). Zvířata byla měřena oběma přístroji den před porážkou v živé hmotnosti 98-105 kg. Průměrná živá hmotnost byla 102,2 kg (BU - 102,34 kg, L - 101,42 kg, otcovská plemena - 102,14 kg). Hmotnost HMČ se pohybovala u celého souboru na úrovni 20,92 kg(BU - 20,86 kg, L - 20,64 kg, otcovská plemena - 21,78 kg), podíl HMČ na úrovni 53,1 % (BU - 52,71 %, L - 53,41 %, otcovská plemena - 55,39 %). Plocha MLLT byla naměřena 4 673 mm2 (BU - 4 603 mm2, L - 4 741 mm2, otcovská plemena 5 068 mm2), průmě (cs)
Title
  • Lean meat content in pigs determined by various methods (en)
  • Podíl svaloviny u prasat stanovený různými metodami
  • Podíl svaloviny u prasat stanovený různými metodami (cs)
skos:prefLabel
  • Lean meat content in pigs determined by various methods (en)
  • Podíl svaloviny u prasat stanovený různými metodami
  • Podíl svaloviny u prasat stanovený různými metodami (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005931!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 25-29
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1041)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 579861
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005931
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; ultrasound instruments; FOM; ZP method; regression equation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E8DF77E144B3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Znojmo
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Znojmo
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů %22Nové poznatky v chovu prasat%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • PLEMO a.s.
https://schema.org/isbn
  • 80-239-2540-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software