About: Srovnání odhadu podílu svaloviny aparativní technikou s jatečnými rozbory u otcovského plemene prasat české výrazně masné     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of the paper was to evaluate lean content measured with PIGLOG-105 and SONOMARK-100 instruments applying current methodology for determination of breeding pig performance in vivo and by post mortem two-point method (ZP) and/or FOM probing method in half-carcasses in Czech Meat breed. Data were acquired at a breeding farm Všetice (n = 56 animals). Pigs were measured at live weight of 107-114 kg. Goodness of fit existed for lean content between the results presented by SM-100 instrument andboth post-mortem methods. It was observed, that SM-100 apparatus showed higher values in lean meat content (about 2,4 - 2,5 %) in comparison with post mortem method (about 1,5 %) and PI-105 apparatus. (en)
  • Cílem řešení bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 a SONOMARK-100 na základě metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. za použití exaktně zjištěných měr pro sondovou metodu FOM post mortem na jatečných půlkách. Data byla získána na 56 ks plemenných prasat plemene české výrazně masné. Průměrný podíl HMČ se pohyboval na úrovni 55,17 % (prasničky 54,47 %, kanečci - 56,42 %, statisticky významný rozdíl). Nejvyššíhodnoty tuku 1 byly zjištěny exaktním měřením pomocí posuvného měřítka na jatečné půlce, naopak nejnižší hodnoty vykázalo měření přístrojem SM-100. Rozdíly (s výjimkou kanečků) byly statisticky významné. V případě hodnot tuku 2 byly nalezeny statisticky významné rozdíly pouze mezi exaktně naměřenými hodnotami a hodnotami z přístroje SM-100 (výjimku tvořili opět kanečci). Celkově se však diference v tomto ukazateli snížily. Nejvíce rozdílů bylo nalezeno u hloubky svalu. Ve všech případech byly hodnoty
  • Cílem řešení bylo posouzení úrovně podílu svaloviny zjištěného přístroji PIGLOG-105 a SONOMARK-100 na základě metodiky pro zjišťování vlastní užitkovosti plemenných prasat in vivo a dvoubodovou (ZP) metodou, resp. za použití exaktně zjištěných měr pro sondovou metodu FOM post mortem na jatečných půlkách. Data byla získána na 56 ks plemenných prasat plemene české výrazně masné. Průměrný podíl HMČ se pohyboval na úrovni 55,17 % (prasničky 54,47 %, kanečci - 56,42 %, statisticky významný rozdíl). Nejvyššíhodnoty tuku 1 byly zjištěny exaktním měřením pomocí posuvného měřítka na jatečné půlce, naopak nejnižší hodnoty vykázalo měření přístrojem SM-100. Rozdíly (s výjimkou kanečků) byly statisticky významné. V případě hodnot tuku 2 byly nalezeny statisticky významné rozdíly pouze mezi exaktně naměřenými hodnotami a hodnotami z přístroje SM-100 (výjimku tvořili opět kanečci). Celkově se však diference v tomto ukazateli snížily. Nejvíce rozdílů bylo nalezeno u hloubky svalu. Ve všech případech byly hodnoty (cs)
Title
  • Srovnání odhadu podílu svaloviny aparativní technikou s jatečnými rozbory u otcovského plemene prasat české výrazně masné
  • Srovnání odhadu podílu svaloviny aparativní technikou s jatečnými rozbory u otcovského plemene prasat české výrazně masné (cs)
  • Comparison of lean content prediction by instrumentation and carcass dissection in paternal breed Czech Meat Pig (en)
skos:prefLabel
  • Srovnání odhadu podílu svaloviny aparativní technikou s jatečnými rozbory u otcovského plemene prasat české výrazně masné
  • Srovnání odhadu podílu svaloviny aparativní technikou s jatečnými rozbory u otcovského plemene prasat české výrazně masné (cs)
  • Comparison of lean content prediction by instrumentation and carcass dissection in paternal breed Czech Meat Pig (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005929!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 32-33
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1041)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 587629
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005929
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; ultrasound instruments; FOM, ZP method; regression equation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [577D5BA17D7F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kostelec nad Orlicí
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hradec Králové
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník %22Požadavky na chov prasat po vstupu do EU%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Václavovský, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Chovservis a.s.
https://schema.org/isbn
  • 80-86454-41-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 82 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software