Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of the work was to verify some preconditions in keeping of fish flesh in compassion to some other freshwater fish species. Investigation, development and dynamics of the microbiological changes were observed in filets and separate flesh of perch(Perca fluviatilis), trout (Oncorhynchus mykiss) and carp (Cyprinus carpio) Investigations were focused in extent and differences of microbiological changes and influence of two temperature zones - 3 oC (as recommended temperature for flesh fish storage ) and 15 oC (as limited temperature, which sometimes appears during fish product distribution). Perch flesh does not fully belong among fish flesh which keeps inner mechanisms (given by enzyme substances, pH, etc.) which appears or inhibits development of improper microorganisms to result in longer shelf-life (en)
- Cílem prací je ověření předpokladu o lepší uchovatelnosti masa okouna v porovnání s některými dalšími druhy sladkovodních ryb. Výzkum rozvoje a dynamika mikrobiálních změn byla sledována ve filetech a separátu masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byl zkoumán rozsah vzniku a rozdílnosti v obsahu mikrobiálních změn v mase výše uvedených druhů ryb a vliv technologické úpravy masa skladovaného ve dvou teplotních pásmech - při teplotě 3 oC (jako doporučené teploty pro skladování masa ryb) a při teplotě 15 oC, jako limitní teploty, která by se neměla během zpracování a distribuce vyskytovat. Z této práce vyplývá, že maso okouna nepatří mezi masa, která by měla jakýsi svůj výrazný vnitřní mechanismus (daný enzymovým vybavením, pH apod.), který by blokoval nebo omezoval rozvoj mikroorganismů.
|
Title
| - Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
- Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb (cs)
- Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb
- Kvalitativní parametry masa některých sladkovodních ryb (cs)
- Qualitative parameters of fish flesh in some freshwater fish species (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/03:00004882!RIV/2004/MSM/122204/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/03:00004882
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - flesh quality; carp; trout; perch; shelf-life; microbiological changes; separate; fillet (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vácha, František
- Novik, Igor
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |