Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při 15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.
- Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při 15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den. (en)
|
Title
| - Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
- Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa. (en)
|
skos:prefLabel
| - Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
- Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa. (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/00:00002485!RIV/2001/MSM/122201/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| - Křížek, Martin
- Pavlíček, Tomáš
|
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/00:00002485
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Biogenní aminy, kapří maso, rozklad (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Křížek, Martin
- Pavlíček, Tomáš
- Vácha, F.
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |