About: Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při 15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den.
  • Vzorky kapřího masa byly získány z čerstvě zabitých ryb o průměrné hmotnosti 2,3 kg. Jednotlivé porce masa byly rozděleny do čtyř skupin. První skupina byla ponechána jako kontrolní, zbylé tři byly ošetřeny konzervantem Purac v koncentracích 2, 3 a 5% (m/m). Po ošetření konzervační látkou byly vzorky skladovány při teplotách 3, 15 a 25°C. Na obsah aminů ve vzorcích měla rozhodující vliv teplota uložení. Konzervant prodloužil skladovatelnost vzorků zejména při teplotě 3°C, méně účinně bránil rozkladu při 15°C a jeho vliv byl minimální při teplotě 25°C. Aplikace konzervantu při teplotě 3°C prodloužila skladovatelnost kapřího masa o 5 dnů a při teplotě 15°C o 1 den. (en)
Title
  • Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
  • Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa. (en)
skos:prefLabel
  • Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa.
  • Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřího masa. (en)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/00:00002485!RIV/2001/MSM/122201/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 820
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(OC 917.10)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • November
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
  • Křížek, Martin
  • Pavlíček, Tomáš
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 705701
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/00:00002485
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Biogenní aminy, kapří maso, rozklad (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0F54CF180AB5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 94
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křížek, Martin
  • Pavlíček, Tomáš
  • Vácha, F.
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software