About: Animal ethology by the dry matter voluntary intake trials in heifers     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper presents the results of two 48-days individual ethological monitoring using groups of 2x6 heads of heifers in bond and free housing. Monitoring was run simultaneously with the 2 dry matter voluntary intake trials. There were observed following life activities: lying, lying + rumination, standing, standing + rumination, feeding, drinking, and walking (by loose box housing). It was found out longer time of lying activity in tie-stall housing than in loose box housing. Total mean time of feeding was longer in loose box housing. The voluntary intake lasted 365.23 minutes for the first ethological monitoring and 345.4 minutes for the second monitoring probably in consequence of the better feed quality. Rumination time was longer concerning loose box housing. In the first ethological monitoring this time was 40.6 % regarding bond housing and 42.85 % regarding free housing. In the second monitoring the rumination was 35.24 % as for tie-stall housing and 38.67 % as for free housing. (en)
  • V tomto příspěvku jsou prezentovány výsledky dvou 48 hodinových individuálních etologických pozorování ve vazném i volném ustájení na skupině 2x6 jalovic. Pozorování probíhala současně s 2 testy dobrovolného příjmu sušiny. Sledovány byly následující životní projevy (leží odpočívá, leží přežvykuje, stojí odpočívá, stojí přežvykuje, žere, pije a u volného ustájení i projev popochází). Byla zjištěna delší doba odpočinku ve vazném ustájení oproti volnému ustájení. Celková průměrná doba žraní byla delší vždy u volného ustájení. Průměrná délka příjmu krmiva byla u prvního etologického sledování 365,23 minut, u druhého 345,4 minut z důvodu lepší kvality testovaného krmiva v druhém etologickém sledování. Doba přežvykování byla pozorována vždy delší u volného ustájení. V prvním etologickém pozorování byla doba přežvykování 40,6 % u vazného a 42,85 % u volného ustájení, v druhém sledování 35,24 u vazného a 38,67 % u volného ustájení.
  • V tomto příspěvku jsou prezentovány výsledky dvou 48 hodinových individuálních etologických pozorování ve vazném i volném ustájení na skupině 2x6 jalovic. Pozorování probíhala současně s 2 testy dobrovolného příjmu sušiny. Sledovány byly následující životní projevy (leží odpočívá, leží přežvykuje, stojí odpočívá, stojí přežvykuje, žere, pije a u volného ustájení i projev popochází). Byla zjištěna delší doba odpočinku ve vazném ustájení oproti volnému ustájení. Celková průměrná doba žraní byla delší vždy u volného ustájení. Průměrná délka příjmu krmiva byla u prvního etologického sledování 365,23 minut, u druhého 345,4 minut z důvodu lepší kvality testovaného krmiva v druhém etologickém sledování. Doba přežvykování byla pozorována vždy delší u volného ustájení. V prvním etologickém pozorování byla doba přežvykování 40,6 % u vazného a 42,85 % u volného ustájení, v druhém sledování 35,24 u vazného a 38,67 % u volného ustájení. (cs)
Title
  • Animal ethology by the dry matter voluntary intake trials in heifers (en)
  • Etologie zvířat při testech dobrovolného příjmu sušiny u jalovic
  • Etologie zvířat při testech dobrovolného příjmu sušiny u jalovic (cs)
skos:prefLabel
  • Animal ethology by the dry matter voluntary intake trials in heifers (en)
  • Etologie zvířat při testech dobrovolného příjmu sušiny u jalovic
  • Etologie zvířat při testech dobrovolného příjmu sušiny u jalovic (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000503!RIV12-MZE-49608851
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81280), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 198099
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000503
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ethology; voluntary dry matter intake; group of heifers; stalling technology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF692F9CFECD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Látal, Oldřich
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software