About: Milk quality evaluation – new trends.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pravidelná kontrola mléčných ukazatelů je velmi důležitá pro kvalitu mléčného potravinového řetězce. S rozvojem konzumentských požadavků na kvalitu mléčných výrobků a s vývojem mlékařských analytických metod se zavádí rutinní sledování některých dříve pravidelně nepoužívaných ukazatelů pro kontrolu kvality syrového mléka. Pro úspěšné naplnění nových požadavků je důležité znát vlastnosti těchto ukazatelů, jejich vztahy k jiným tradičním ukazatelům kvality a faktory, které je ovlivňují. Proto byly zkoušeny některé ukazatele kvality syrového mléka jako koncentrace volných mastných kyselin mléčného tuku (FFA) a bod mrznutí mléka (MFP) ve smyslu jejich změn v závislosti na vybraných praktických faktorech a jejich vztazích k ukazatelům hygieny a složení mléka. Modelové uvolňování mastných kyselin z mléčného tuku bylo nalezeno v hodnotě kolem 62,2 % (jako průměr z 1,11 na 1,80 mmol/100g) v případě simulace skutečných podmínek. Maximálně modelově dosažené zvýšení koncentrace FFA bylo 5,77 mmol/100g. Obsah FFA (cs)
  • Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demands on quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators for successful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The maximal reached m
  • Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demands on quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators for successful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The maximal reached m (en)
Title
  • Hodnocení kvality mléka – nové trendy. (cs)
  • Milk quality evaluation – new trends.
  • Milk quality evaluation – new trends. (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení kvality mléka – nové trendy. (cs)
  • Milk quality evaluation – new trends.
  • Milk quality evaluation – new trends. (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:8P006301!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 67-73
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4145), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 433908
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:8P006301
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milk quality; milk freezing point; free fatty acids; milking equipment; milk hygiene; milk mechanical stress; technological properties; milk components (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [81C6ED8F7D4E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Pohořelice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Janů, Libor
  • Kopecký, Jaroslav
  • Vyletělová, Marcela
  • Genčurová, Václava
  • Bjelka, Marek
  • Kapl, R.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-903142-8-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software