About: Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this paper we describe distributions of 23 cutting parameters of 54 carcasses in SEUROP meatiness classes. It is important to know this distributions because of different prices of kinds of the beef and for precision the classification. We use GLM and ANOVA methods for exploration analysis of the distributions. After that we discuss analysed differences between classes in the relations with the SEUROP norm. (en)
  • Hodnocení dle normy SEUROP ČSN 46 6120 je v ČR závazné pro JUT skotu od roku 2000. Norma ve své podstatě zohleňuje pouze vizuální vzhled JUT pro zařazení do některé ze tříd klasifikace zmasilosti. Práce, které publikovali Šubrt et al. (2003, 2004) nebo Bjelka et al.(2004a,b) se zabývaly hodnocením JUT v ČR dle SEUROP ve vztahu k pohlaví, úrovni výživy a hybridizace. Cílem naší práce je podrobný rozbor jednotlivých parametrů při bourání JUT v rámci zatřídění do tříd zmasilosti SEUROP. Tyto výsledky mohou být vhodným indikátorem pro zpeněžování v rámci jednotlivých tříd, vzhledem k různým spotřebitelským cenám hovězího masa. Stejně tak mohou být výsledky použitelné pro rozbor hodnocených parametrů při samotné klasifikaci.
  • Hodnocení dle normy SEUROP ČSN 46 6120 je v ČR závazné pro JUT skotu od roku 2000. Norma ve své podstatě zohleňuje pouze vizuální vzhled JUT pro zařazení do některé ze tříd klasifikace zmasilosti. Práce, které publikovali Šubrt et al. (2003, 2004) nebo Bjelka et al.(2004a,b) se zabývaly hodnocením JUT v ČR dle SEUROP ve vztahu k pohlaví, úrovni výživy a hybridizace. Cílem naší práce je podrobný rozbor jednotlivých parametrů při bourání JUT v rámci zatřídění do tříd zmasilosti SEUROP. Tyto výsledky mohou být vhodným indikátorem pro zpeněžování v rámci jednotlivých tříd, vzhledem k různým spotřebitelským cenám hovězího masa. Stejně tak mohou být výsledky použitelné pro rozbor hodnocených parametrů při samotné klasifikaci. (cs)
Title
  • Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP
  • Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP (cs)
  • Cutting parameters of carcasses in the SEUROP meatiness classes (en)
skos:prefLabel
  • Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP
  • Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP (cs)
  • Cutting parameters of carcasses in the SEUROP meatiness classes (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:#0000135!RIV08-MSM-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 182-187
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06107)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 440630
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:#0000135
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SEUROP; meatiness; cutting parameters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1F3226CC35F5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Risk Factors of Food Chain
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Říha, Jan
  • Bjelka, Marek
  • Homola, Mirek
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8069-948-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 91 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software