Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this paper we describe distributions of 23 cutting parameters of 54 carcasses in SEUROP meatiness classes. It is important to know this distributions because of different prices of kinds of the beef and for precision the classification. We use GLM and ANOVA methods for exploration analysis of the distributions. After that we discuss analysed differences between classes in the relations with the SEUROP norm. (en)
- Hodnocení dle normy SEUROP ČSN 46 6120 je v ČR závazné pro JUT skotu od roku 2000. Norma ve své podstatě zohleňuje pouze vizuální vzhled JUT pro zařazení do některé ze tříd klasifikace zmasilosti. Práce, které publikovali Šubrt et al. (2003, 2004) nebo Bjelka et al.(2004a,b) se zabývaly hodnocením JUT v ČR dle SEUROP ve vztahu k pohlaví, úrovni výživy a hybridizace. Cílem naší práce je podrobný rozbor jednotlivých parametrů při bourání JUT v rámci zatřídění do tříd zmasilosti SEUROP. Tyto výsledky mohou být vhodným indikátorem pro zpeněžování v rámci jednotlivých tříd, vzhledem k různým spotřebitelským cenám hovězího masa. Stejně tak mohou být výsledky použitelné pro rozbor hodnocených parametrů při samotné klasifikaci.
- Hodnocení dle normy SEUROP ČSN 46 6120 je v ČR závazné pro JUT skotu od roku 2000. Norma ve své podstatě zohleňuje pouze vizuální vzhled JUT pro zařazení do některé ze tříd klasifikace zmasilosti. Práce, které publikovali Šubrt et al. (2003, 2004) nebo Bjelka et al.(2004a,b) se zabývaly hodnocením JUT v ČR dle SEUROP ve vztahu k pohlaví, úrovni výživy a hybridizace. Cílem naší práce je podrobný rozbor jednotlivých parametrů při bourání JUT v rámci zatřídění do tříd zmasilosti SEUROP. Tyto výsledky mohou být vhodným indikátorem pro zpeněžování v rámci jednotlivých tříd, vzhledem k různým spotřebitelským cenám hovězího masa. Stejně tak mohou být výsledky použitelné pro rozbor hodnocených parametrů při samotné klasifikaci. (cs)
|
Title
| - Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP
- Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP (cs)
- Cutting parameters of carcasses in the SEUROP meatiness classes (en)
|
skos:prefLabel
| - Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP
- Parametry bourání jatečných těl skotu v rámci tříd zmasilosti SEUROP (cs)
- Cutting parameters of carcasses in the SEUROP meatiness classes (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/07:#0000135!RIV08-MSM-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/07:#0000135
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - SEUROP; meatiness; cutting parameters (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Risk Factors of Food Chain
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Říha, Jan
- Bjelka, Marek
- Homola, Mirek
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |