About: Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Original paper is focused on use of yeast cultures (KV) in rumen. Their use in the feeding rations is important measure in the high yielding dairy cows. The two yeast cultures (KV 2 and KV 3) were used in the balanced cow feeding rations (1 control without KV). The three dairy cow groups (8 animals in one group, these were in first half of lactation) were sampled individually and group bulk milk samples were created and analysed on the high number of the milk composition and quality parameters. The selected results are introduced in this paper. Preferable was the KV 2 variant with higher value of milk yield (ML) and lower acetone (Ac) and urea (Mo) milk concentrations (better dairy cow health state) and higher crude (HB) and true (ČB) protein and casein (KAS) contents as nutritionally and technologically important components. It is possible to state the positive effects in 2 yeast culture variant, but not in KV 3. (en)
  • Původní práce je zaměřena na použití kvasničné kultury (KV) v bachoru. Jejich použití v krmných dávkách je významné u vysoce užitkových dojnic. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách (1 kontrola bez KV). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Vybrané výsledky jsou uvedeny v práci. výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS) jako výživově a technologicky důležitými složkami. Je možné konstatovat pozitivní vlivy u varianty 2 kvasinkové kultury, ale ne u KV 3.
  • Původní práce je zaměřena na použití kvasničné kultury (KV) v bachoru. Jejich použití v krmných dávkách je významné u vysoce užitkových dojnic. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách (1 kontrola bez KV). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Vybrané výsledky jsou uvedeny v práci. výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS) jako výživově a technologicky důležitými složkami. Je možné konstatovat pozitivní vlivy u varianty 2 kvasinkové kultury, ale ne u KV 3. (cs)
Title
  • Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice
  • Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice (cs)
  • Influences of different milk yields of Holstein cows on milk quality indicators in the Czech Republic. (en)
skos:prefLabel
  • Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice
  • Vlivy dvou různých úrovní produkce mléka holštýnských krav na ukazatele kvality mléka v České republice (cs)
  • Influences of different milk yields of Holstein cows on milk quality indicators in the Czech Republic. (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:#0000093!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 553-561
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46086)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458929
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:#0000093
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cow; Holstein cattle; milk yield; milk composition; milk properties; health state indicators (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7626BCB6D9FF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Vet. Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 76
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Janů, Libor
  • Genčurová, Václava
  • Hulová, Irena
  • Macek, Antonín
  • Frelich, J.
issn
  • 0001-7213
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software