About: The effect of essential amino acids supplement on the quality of milk of lactating dairy cows     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of the experiment was to determine the influence of soya-protein HP 300 enriched with amino acids lysine (Lys), methionine (Met) and histidine (His) added either as a powder (C) or in the form of rumen-protected tablets (T) to rumen of dairy cows on the yield and composition of milk. The experiment was carried out on three lactating Holstein cows of average weight of 523 kg. Average milk yield recorded in C was 16.73 kg and was significantly lower than that recorded in T (17.8 kg, P<0.05). Protein, fat and lactose content were unaffected by the treatment. Protein yield was lower (529.5 g/d) in the C than in the T (569.3 g/d, P<0.05). The increase in milk protein yield in the T was followed closely by progressive increases in casein content and yield. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0. (en)
  • Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0.
  • Cílem pokusu bylo stanovit vliv přídavku sojového proteinu HP 300 obohaceného aminokyselinami lysinem (Lys), methioninem (Met) a histidinem (His), podaného buď ve formě prášku (C) nebo ruminálně chráněných tablet (T) do bachoru dojnic, na množství a obsahové složení mléka. Pokus byl proveden na 3 laktujících holštýnských dojnicích s průměrnou hmotností 523 kg. Průměrná mléčná užitkovost ve skupině C byla 16.73 kg a byla průkazně nižší než ve skupině T (17.8 kg, P<0.05). Obsah proteinu, tuku a laktózy (%) nebyl pokusným zásahem ovlivněn. Denní produkce proteinu byla nižší ve skupině C (529.5 g/d) než ve skupině T (569.3 g/d, P<0.05). Zvýšení produkce proteinu ve skupině T se projevilo výrazným zvýšením procentického obsahu a denní produkce kaseinu v mléce. In: Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny, Rapotín, 12.10. 2006, 57-59, ISBN 80-903142-6-0. (cs)
Title
  • The effect of essential amino acids supplement on the quality of milk of lactating dairy cows (en)
  • Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic
  • Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of essential amino acids supplement on the quality of milk of lactating dairy cows (en)
  • Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic
  • Vliv přídavku esenciálních aminokyselin na kvalitu mléka dojnic (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/06:#0000276!RIV09-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46086)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506680
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/06:#0000276
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • essential amino acids; dairy cows; milk quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [48272F61F718]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hadrová, Sylvie
  • Křížová, Ludmila
  • Třináctý, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software