About: The effects of over sea height of locality on some chemical, health, microbiological, physical and technological parameters of cow milk and sensorical properties of cheeses     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Původní práce se zabývá hodnocením vlivů faktorů spojených s nadmořskou výškou chovu dojnic (úroveň srážek, průměrná roční teplota a délka slunečního svitu) na chemické složení a vlastnosti syrového kravského mléka, na zdravotní a hygienické ukazatele vmléce a na jeho technologické a fyzikální vlastnosti. Dále hodnotí vliv zmíněných faktorů na výskyt mikrobiologické kontaminace a hygienické ukazatele v materiálech z chovu dojnic jako jsou krmiva a výkaly. Také modelová produkce sýrů z různě položenýchstádech dojnic byla hodnocena ze senzorického pohledu.
  • Původní práce se zabývá hodnocením vlivů faktorů spojených s nadmořskou výškou chovu dojnic (úroveň srážek, průměrná roční teplota a délka slunečního svitu) na chemické složení a vlastnosti syrového kravského mléka, na zdravotní a hygienické ukazatele vmléce a na jeho technologické a fyzikální vlastnosti. Dále hodnotí vliv zmíněných faktorů na výskyt mikrobiologické kontaminace a hygienické ukazatele v materiálech z chovu dojnic jako jsou krmiva a výkaly. Také modelová produkce sýrů z různě položenýchstádech dojnic byla hodnocena ze senzorického pohledu. (cs)
  • The original paper is interested in the evaluation of the impacts of factors connected with the over sea height of dairy cow keeping (such as sum of rainfalls, average year temperature and sunshine period) on the milk chemical composition and properties,on health indicators in milk and on its technological and physical properties. Further the impact of above mentioned factors on the microbial contamination and hygienical characteristics of other materials from dairy cow keeping such as feedstuffs and excrements was evaluated as well. A model cheese productions from variously situated dairy cow herds was evaluated from the sensorical poit of view, too. (en)
Title
  • The effects of over sea height of locality on some chemical, health, microbiological, physical and technological parameters of cow milk and sensorical properties of cheeses (en)
  • Vlivy nadmořské výšky lokality na některé chemické, zdravotní, mikrobiologické, fyzikální a technologické ukazatele kravského mléka a senzorické vlastnosti sýrů.
  • Vlivy nadmořské výšky lokality na některé chemické, zdravotní, mikrobiologické, fyzikální a technologické ukazatele kravského mléka a senzorické vlastnosti sýrů. (cs)
skos:prefLabel
  • The effects of over sea height of locality on some chemical, health, microbiological, physical and technological parameters of cow milk and sensorical properties of cheeses (en)
  • Vlivy nadmořské výšky lokality na některé chemické, zdravotní, mikrobiologické, fyzikální a technologické ukazatele kravského mléka a senzorické vlastnosti sýrů.
  • Vlivy nadmořské výšky lokality na některé chemické, zdravotní, mikrobiologické, fyzikální a technologické ukazatele kravského mléka a senzorické vlastnosti sýrů. (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/05:#0000001!RIV06-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 19-32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QE0040), Z(MSM 122200002)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549606
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/05:#0000001
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • over sea height; climate; mean year temperature; sum of rainfalls; period of sunshine; dairy cow rearing; rough fodder; excrements; dairy cow milk; milk composition; nitrogen phase of milk; health milk parameters; milk urea; milk acetone; somatic cell count; technologi (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3C3057BCF5C2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta univ. agric. et silvic. Mendel. Brun.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Nedělník, Jan
  • Pozdíšek, Jan
  • Černý, Vladimír
  • Vyletělová, Marcela
  • Frelich, Jan
  • Bjelka, Marek
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software