Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Druhy Bacillus spp. produkují rezistentní endospóry. Bacillus cereus a B. licheniformis jsou důležité patogeny, zapříčiňující onemocnění z potravin (např. mléko a mléčné výrobky). Kontaminace finálních produktů je většinou připisována kontaminaci již syrového mléka. Molekulární metoda ribotypizace byla úspěšná při identifikaci izolovaných kmenů Bacillus cereus a B. licheniformis v pasterovaném a UHT mléku. Výsledky ukázaly na 85% až 93% podobnost B. cereus a 100%ní podobnost B. licheniformis.
- Druhy Bacillus spp. produkují rezistentní endospóry. Bacillus cereus a B. licheniformis jsou důležité patogeny, zapříčiňující onemocnění z potravin (např. mléko a mléčné výrobky). Kontaminace finálních produktů je většinou připisována kontaminaci již syrového mléka. Molekulární metoda ribotypizace byla úspěšná při identifikaci izolovaných kmenů Bacillus cereus a B. licheniformis v pasterovaném a UHT mléku. Výsledky ukázaly na 85% až 93% podobnost B. cereus a 100%ní podobnost B. licheniformis. (cs)
- Bacillus species produce resistant endospores. Bacillus cereus and B. licheniformis are the important pathogens, causing food-borne illnes of human associated with milk and milk products. The contamination of final milk products is mostly described to raw milk. Molecular method ribotyping was succesfull in identifying of isolated strains B. cereus and B. licheniformis in pasteurized and UHT milk. The results show, that the similarity of B. cereus is from 85% to 93%, and B. licheniformis from70 to 100%. (en)
|
Title
| - Occurrence of aerobic sporeforming bacteria in raw, pasteurized and UHT milk. (en)
- Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.
- Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Occurrence of aerobic sporeforming bacteria in raw, pasteurized and UHT milk. (en)
- Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.
- Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/01:#0000020!RIV06-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/01:#0000020
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sporeforming aerobic bacteria; raw milk; pasteurized milk; UHT milk; ribotyping (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |