About: Occurrence of aerobic sporeforming bacteria in raw, pasteurized and UHT milk.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Druhy Bacillus spp. produkují rezistentní endospóry. Bacillus cereus a B. licheniformis jsou důležité patogeny, zapříčiňující onemocnění z potravin (např. mléko a mléčné výrobky). Kontaminace finálních produktů je většinou připisována kontaminaci již syrového mléka. Molekulární metoda ribotypizace byla úspěšná při identifikaci izolovaných kmenů Bacillus cereus a B. licheniformis v pasterovaném a UHT mléku. Výsledky ukázaly na 85% až 93% podobnost B. cereus a 100%ní podobnost B. licheniformis.
  • Druhy Bacillus spp. produkují rezistentní endospóry. Bacillus cereus a B. licheniformis jsou důležité patogeny, zapříčiňující onemocnění z potravin (např. mléko a mléčné výrobky). Kontaminace finálních produktů je většinou připisována kontaminaci již syrového mléka. Molekulární metoda ribotypizace byla úspěšná při identifikaci izolovaných kmenů Bacillus cereus a B. licheniformis v pasterovaném a UHT mléku. Výsledky ukázaly na 85% až 93% podobnost B. cereus a 100%ní podobnost B. licheniformis. (cs)
  • Bacillus species produce resistant endospores. Bacillus cereus and B. licheniformis are the important pathogens, causing food-borne illnes of human associated with milk and milk products. The contamination of final milk products is mostly described to raw milk. Molecular method ribotyping was succesfull in identifying of isolated strains B. cereus and B. licheniformis in pasteurized and UHT milk. The results show, that the similarity of B. cereus is from 85% to 93%, and B. licheniformis from70 to 100%. (en)
Title
  • Occurrence of aerobic sporeforming bacteria in raw, pasteurized and UHT milk. (en)
  • Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.
  • Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku. (cs)
skos:prefLabel
  • Occurrence of aerobic sporeforming bacteria in raw, pasteurized and UHT milk. (en)
  • Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.
  • Výskyt sporotvorných aerobních mikroorganismů v syrovém, pasterovaném a UHT mléku. (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/01:#0000020!RIV06-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 7-10
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(EP9058)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 701301
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/01:#0000020
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sporeforming aerobic bacteria; raw milk; pasteurized milk; UHT milk; ribotyping (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3861AF97528A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XLIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vyletělová, Marcela
issn
  • 0139-7268
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software