Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl sledován vliv termostabilních lipolytických a proteolytických enzymů Pseudomonas fluorescens 66ZB na některé složky a vlastnosti mléka. Modelový laboratorní pokus byl proveden na pasterovaném kravském mléce, které bylo zaočkováno pomnoženou kulturou Ps. fluorescens a uloženo při teplotách 6,5 C a 14 C. Pro každou pokusnou teplotu byl sledován kontrolní vzorek, dále pak vzorky se startovacími počty Ps. fluorescens 150 tis. CFU/ml a 2800 tis. CFU/ml. Byly hodnoceny: pH, syřitelnost, alkoholová stabilita, titrační kyselost, kvalita a pevnost sýřeniny, objem syrovátky, obsahy bílkovin, tuku, laktózy, volné mastné kyseliny, formolová titr. Ze vzájemných statistických vztahů byla sestavena predikční tabulka, která v případě: 1)statisticky významného vztahu; 2) podobných podmínek mikrobiální kontaminace-může v praxi posloužit k aproximačnímu odhadu rizika případných degradačních procesů suroviny v důsledku přítomnosti termostabilních enzymů.
- Effects of thermostable lipolytic and proteolytic enzymes Pseudomonas fluorescens 66 ZB on some milk components and milk parameters were studied. Pasteurized cow_s milk was used for model laboratory experimentation. Milk samples were inoculated with a multiplied culture Ps. fl. and stored at 6,5 oC and 14 oC resp. A reference sample and samples characterized with starting counts Ps. fluorescens 150 th. CFU/ml and 2800 th. CFU/ml were tested. The following parameters were controlled: pH,rennetability, alcohol stability, titric acidity, quality, curd consistency, volume of whey, protein contents, fat, lactose, total contents of free fatty acids, formol titre. Data can be used as predictive information for approximate estimates of potential degradation of raw material, intermediate product, or final product caused by thermostable enzymes under practical conditions. This information can also serve as an indicator of unwanted variation in conditions or as an indicator of their potential limit values. (en)
|
Title
| - Effects of contamination by Pseudomonas fluorescens on principal components and techn (en)
- Vliv kontaminace Pseudomonas fluorescens na hlavní složky a technologické vlastnosti pasterizovaného mléka
- Vliv kontaminace Pseudomonas fluorescens na hlavní složky a technologické vlastnosti pasterizovaného mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effects of contamination by Pseudomonas fluorescens on principal components and techn (en)
- Vliv kontaminace Pseudomonas fluorescens na hlavní složky a technologické vlastnosti pasterizovaného mléka
- Vliv kontaminace Pseudomonas fluorescens na hlavní složky a technologické vlastnosti pasterizovaného mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/00:00000003!RIV/2001/MZE/VUCHS1/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/00:00000003
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; Pseudomonas fluorescens; lipolytic enzymes; proteolytic enzymes; milk components; milk paramet (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Czech Journal of Food Sciences
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |