Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem studie byl screening a identifikace psychrotrofních bakterií s proteolytickou (PPM) a lipolytickou (PLM) aktivitou v bazénových vzorcích mléka (167). Nejčetněji byl zastoupen rod Pseudomonas (53 %; 76 %). Byla zjištěna významná korelace mezi log celkového počtu psychrotrofních (log CPP) a výskytem proteolytických (log PPM) respektive lipolytických (log PLM) mikroorganismů (r = 0,51; r = 0,55). Dalším cílem bylo sledovat dynamiky růstu CPM (počet mezofilních), CPP, PPM a PLM u tří bazénových vzorků mléka. Koncentrace CPP 105 CFU/ml, která představuje počátek možného vzniku technologických problémů, odpovídá hodnotám PPM při třech úchovných teplotách 34, 60 a 22 tis. CFU/ml a pro PLM 35, 79 a 32 tis. CFU/ml. Na základě uvedeného je obecně možné uvést hranici 45 tis. CFU/ml pro PPM a rovněž pro PLM jako rizikovou. Při trvalých teplotách syrového mléka uloženého při 4 °C, 6,5 °C a 10 °C je možné očekávat takové hodnoty cca za 60, 40 a 20 hodin.
- Frequency and identification of proteolytic (PPM) and lipolytic (PLM) psychrotrophic microorganisms in raw milk samples (167) were principal objectives of the study. The highest frequency was recorded in Pseudomonas bacteria (53 % and 76 %). Significant correlation coefficients logPPM x logCPP (total count of psychrotrophic) and logPLM x logCPP were r = 0.51 and 0,55. Growth pattern of individual microorganism groups (CPM-mesophilic, CPP, PPM and PLM) was monitored in three bulk concentration initiating eventual technological problems (105 CFU/ml) corresponds to the geometric means for PPM amounting to 34, 60, and 22 ths. CFU/ml, and As for PPM and PLM, levels amounting to 45 ths. CFU/ml can be classified as hazardous ones. The mentioned limits are attainable after 60 h-, 40-h, and 20 h- storage at 4 °C, 6.5 °C, 10 °C, respectively. (en)
|
Title
| - The occurence and identification of psychrotrophic bacteria with proteolytic and lipo (en)
- Výskyt a identifikace psychrotrofních bakterií s proteolytickou a lipolitickou aktivitou v bayénových vyorcích mléka v podmínkách technologií prvovýrobního uskladnění
- Výskyt a identifikace psychrotrofních bakterií s proteolytickou a lipolitickou aktivitou v bayénových vyorcích mléka v podmínkách technologií prvovýrobního uskladnění (cs)
|
skos:prefLabel
| - The occurence and identification of psychrotrophic bacteria with proteolytic and lipo (en)
- Výskyt a identifikace psychrotrofních bakterií s proteolytickou a lipolitickou aktivitou v bayénových vyorcích mléka v podmínkách technologií prvovýrobního uskladnění
- Výskyt a identifikace psychrotrofních bakterií s proteolytickou a lipolitickou aktivitou v bayénových vyorcích mléka v podmínkách technologií prvovýrobního uskladnění (cs)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/00:00000001!RIV/2001/MZE/VUCHS1/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/00:00000001
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; total count of microorganisms; proteolytic bacteria; lipolytic bacteria; growth of microorgani (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Czech Journal of Animal Scienc
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |