About: Anamnest     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodika sestává z anamnestického dotazníku a způsobu jeho vyhodnocení. Anamnestický dotazník má dvě mutace pro ženy a pro muže Metodika slouží k získávání anamnestických údajů od osob, které se podrobují psychologickému vyšetření a je zaměřena zejména na psychologický vývoj jedince a informace o jeho zdravotním stavu tento vývoj podmiňujícím. Obsahuje též důležité údaje o zkušenostech s nežádoucími sociálními jevy včetně experimentování s omamnými a psychotropními látkami a o jejich konzumaci. Výhoda aplikace metodiky spočívá v rychlé orientaci v základní psychické anamnéze klienta, což je účelné zejména při sběru, zpracování a vyhodnocování údajů u cílových skupin většího rozsahu. Po úvodním seznámení se vyšetřované osoby řídí instruktáží na obrazovkách počítačů, kde jsou též postupně prezentovány jednotlivé otázky dotazníku. Po ukončení dotazování se odpovědi vyhodnocují a stanoví se, zda se s klientem bude dále pracovat podle základního plánu nebo bude jeho vyšetření rozšířeno o upřesňující pohovor, případně podrobnější psychologické vyšetření. Cílovou skupinu tvoří gramotní klienti ve věku od 15 let bez omezení horní věkové hranice, schopní soustavného pracovního výkonu po dobu 40 minut.Metodiku lze použít zejména při vyšetření větších souborů klientů. Jeden psycholog a jeden asistent mohou současně vyšetřit až 20 osob. Délka vyšetření nepřekračuje 1 hodinu.
  • Metodika sestává z anamnestického dotazníku a způsobu jeho vyhodnocení. Anamnestický dotazník má dvě mutace pro ženy a pro muže Metodika slouží k získávání anamnestických údajů od osob, které se podrobují psychologickému vyšetření a je zaměřena zejména na psychologický vývoj jedince a informace o jeho zdravotním stavu tento vývoj podmiňujícím. Obsahuje též důležité údaje o zkušenostech s nežádoucími sociálními jevy včetně experimentování s omamnými a psychotropními látkami a o jejich konzumaci. Výhoda aplikace metodiky spočívá v rychlé orientaci v základní psychické anamnéze klienta, což je účelné zejména při sběru, zpracování a vyhodnocování údajů u cílových skupin většího rozsahu. Po úvodním seznámení se vyšetřované osoby řídí instruktáží na obrazovkách počítačů, kde jsou též postupně prezentovány jednotlivé otázky dotazníku. Po ukončení dotazování se odpovědi vyhodnocují a stanoví se, zda se s klientem bude dále pracovat podle základního plánu nebo bude jeho vyšetření rozšířeno o upřesňující pohovor, případně podrobnější psychologické vyšetření. Cílovou skupinu tvoří gramotní klienti ve věku od 15 let bez omezení horní věkové hranice, schopní soustavného pracovního výkonu po dobu 40 minut.Metodiku lze použít zejména při vyšetření větších souborů klientů. Jeden psycholog a jeden asistent mohou současně vyšetřit až 20 osob. Délka vyšetření nepřekračuje 1 hodinu. (cs)
  • The method consists of case history questionnaire and its evaluation. Case history questionnaire includes two versions for men and women. Method is used as aquisition of anamnestic data of persons they underdue psychological examination. It is oriented on psychological development of individual and his/her physical condition determinating this development. It includes also important data directed at undesirable types of behavior including experience with drugs. Adventage using this methods consists in quick orientation in basic psychical case history of client which is useful at collection, adaptation and evaluation data at big target groups. After opening explanation clients move ahead according instructions on the screens where also particular questions of the questionnaire are presented successively. After finishing questions answers are evaluated. According the results either the basic examination is continuing or the examination is made wider by more specific interview or if need by more detailed psychological examination. Target group comprises literate clients from 15 they are able to work systematically 40 minutes. Method is useful especially for examination of bigger groups. One psychologist and one assistant can examine up to 20 persons at the same time. The length of examination is no longer than 1 hour. (en)
Title
  • Anamnest
  • Anamnest (en)
  • Anamnest (cs)
skos:prefLabel
  • Anamnest
  • Anamnest (en)
  • Anamnest (cs)
skos:notation
  • RIV/49366378:_____/10:#0000098!RIV12-MO0-49366378
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(OVCASRI200801), Z(MO0CASRI00501)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Sekce rozvoje druhů sil - Operační sekce MO ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Užitím testu při výběru osob do psychicky a fyzicky zátěžových i exterémních situací, dochází k nižší míře chybovosti a efektivizuje jejich přípravu. Metodiku lze použít zejména při vyšetření větších souborů klientů. Jeden psycholog a jeden asistent mohou současně vyšetřit až 20 osob. Délka vyšetření nepřekračuje 1 hodinu. Získání údajů je 10x rychlejší než při individuálním dotazování. Test byl využit při výběru cca 1000 osob, vyslaných do zahraničních bojových misí.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 246896
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49366378:_____/10:#0000098
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Anamnest
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • anamnest (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A7BBFAAA7976]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Vědecká knihovna CASRI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • VR č. 9/2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stehlík, Miloslav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software