About: The European Union as a Player in International Relations     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The discussion was focused on the topic of foreign relations of the EU. The first presentation - by Jan Sádlo from the MPO (the Ministry of Business and Industry) - was dedicated to the “Energetic policy of the EU towards Russia”. The second presentation - by Lukáš Tichý from the IIR and Nikita Odintsova from the FSV UK who was former IIR intern – was called “The EU as a player in energetic relations with Iran: limits and possibilities of cooperation” and was focused on the energetic policy of the EU towards Iran. The other presentations were focused on various non-energetic relations of the EU. The presentations were followed by a discussion. In cooperation with: Metropolitan University Prague. (en)
  • V rámci interního grantu MUP č. MVES/3/2013 se uskutečnil kulatý stůl a jak název napovídá, hlavním tématem byla otázka vnějších vztahů EU vůči vybraným státům na pozadí konceptu aktérství, který všichni čtyři přednášející přímo či nepřímo využili ve svých příspěvcích. První prezentace Jana Sádla z MPO se věnovala tématu „Energetické politiky EU vůči Rusku“. Podobně druhá prezentace Lukáše Tichého z ÚMV a Nikity Odintsova z FSV UK, bývalého stážisty ÚMV, nazvaná „EU jako aktér v energetických vztazích s Íránem: limity a možnosti spolupráce“ se zaměřila na energetickou politiku EU vůči Íránu. Naopak zbývající dvě prezentace se věnovaly neenergetickým vztahům EU. Zatímco příspěvek Stanislava Myšičky z FF UHK nazvaný „Vztahy mezi EU a ČLR“ se věnoval především obchodním aspektům čínsko-unijní interakce, příspěvek „Zahraniční a bezpečnostní politika EU vůči subsaharské Africe“ od Jana Prouzy z FF UHK se zaměřil na problematiku bezpečnosti ve vztazích mezi EU a zeměmi subsaharské Afriky. Po přednesení příspěvků následovala diskuze. Spolupracující instituce: Metropolitní univerzita Praha.
  • V rámci interního grantu MUP č. MVES/3/2013 se uskutečnil kulatý stůl a jak název napovídá, hlavním tématem byla otázka vnějších vztahů EU vůči vybraným státům na pozadí konceptu aktérství, který všichni čtyři přednášející přímo či nepřímo využili ve svých příspěvcích. První prezentace Jana Sádla z MPO se věnovala tématu „Energetické politiky EU vůči Rusku“. Podobně druhá prezentace Lukáše Tichého z ÚMV a Nikity Odintsova z FSV UK, bývalého stážisty ÚMV, nazvaná „EU jako aktér v energetických vztazích s Íránem: limity a možnosti spolupráce“ se zaměřila na energetickou politiku EU vůči Íránu. Naopak zbývající dvě prezentace se věnovaly neenergetickým vztahům EU. Zatímco příspěvek Stanislava Myšičky z FF UHK nazvaný „Vztahy mezi EU a ČLR“ se věnoval především obchodním aspektům čínsko-unijní interakce, příspěvek „Zahraniční a bezpečnostní politika EU vůči subsaharské Africe“ od Jana Prouzy z FF UHK se zaměřil na problematiku bezpečnosti ve vztazích mezi EU a zeměmi subsaharské Afriky. Po přednesení příspěvků následovala diskuze. Spolupracující instituce: Metropolitní univerzita Praha. (cs)
Title
  • The European Union as a Player in International Relations (en)
  • Evropská unie jako aktér v mezinárodních vztazích
  • Evropská unie jako aktér v mezinárodních vztazích (cs)
skos:prefLabel
  • The European Union as a Player in International Relations (en)
  • Evropská unie jako aktér v mezinárodních vztazích
  • Evropská unie jako aktér v mezinárodních vztazích (cs)
skos:notation
  • RIV/48546054:_____/14:#0001385!RIV15-MSM-48546054
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 15621
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48546054:_____/14:#0001385
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • EU; international relations; energy policy; PRC; Africa (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [905AB23A6FA0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Metropolitní univerzita Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tichý, Lukáš
  • Bergerová, Linda
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software