About: Kvalitativní průzkum environmentální bezpečnosti přeshraničního území Znojmo-Retz     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přeshraniční území Znojmo-Retz bylo zkoumáno z hlediska environmentální bezpečnosti v období těsně po povodních na řece Dyji. Jejich průběh byl silně zveličen v médiích, většina obyvatel v území Znojmo-Retz zůstala netečná a neuvědomuje si možné ohrožení svého životního prostředí. Řadou propojených metod bylo zkoumáno vnímání životního prostředí a pomocí mentálních map i jeho představy, podoby. V semistrukturovaných rozhovorech jsme komunikovali vlastní výsledky našeho studia environmentální bezpečnosti v území Znojmo-Retz s názory a představami různých skupin obyvatelstva včetně dětí a mládeže. Rozhovory byly jak individuální, tak skupinové a prokázaly, stejně jako mentální mapy, značné rozdíly v environmentální vědomí na české a rakouské straně. Projevuje se zcela zřetelně sociální konstrukce tématu životní prostředí, která ovlivňuje i bezprostřední zkušenost s životním prostředím.
  • Přeshraniční území Znojmo-Retz bylo zkoumáno z hlediska environmentální bezpečnosti v období těsně po povodních na řece Dyji. Jejich průběh byl silně zveličen v médiích, většina obyvatel v území Znojmo-Retz zůstala netečná a neuvědomuje si možné ohrožení svého životního prostředí. Řadou propojených metod bylo zkoumáno vnímání životního prostředí a pomocí mentálních map i jeho představy, podoby. V semistrukturovaných rozhovorech jsme komunikovali vlastní výsledky našeho studia environmentální bezpečnosti v území Znojmo-Retz s názory a představami různých skupin obyvatelstva včetně dětí a mládeže. Rozhovory byly jak individuální, tak skupinové a prokázaly, stejně jako mentální mapy, značné rozdíly v environmentální vědomí na české a rakouské straně. Projevuje se zcela zřetelně sociální konstrukce tématu životní prostředí, která ovlivňuje i bezprostřední zkušenost s životním prostředím. (cs)
  • Cross-border territories Znojmo-Retz were examined in terms of environmental security in the period immediately after the floods on the river Dyje. Their course was highly exaggerated in the media most people in the Znojmo-Retz remained indifferent and unaware of the potential threat to their environment. Series of interconnected methods were examined perceptions of the environment and using mental maps and their ideas form. In the semi-structured interviews, we communicate the results of our own study of environmental security in the Znojmo-Retz with opinions and ideas of different population groups, including children and youth. Interviews were both individual and group and showed, as well as mental maps, significant differences in the environmental consciousness to the Czech and Austrian side. There is clearly a social construct on the environment, which affects the immediate experience with the environment. (en)
Title
  • Kvalitativní průzkum environmentální bezpečnosti přeshraničního území Znojmo-Retz
  • Kvalitativní průzkum environmentální bezpečnosti přeshraničního území Znojmo-Retz (cs)
  • A qualitative survey of environmental security in the transborder region of Znojmo-Retz (en)
skos:prefLabel
  • Kvalitativní průzkum environmentální bezpečnosti přeshraničního území Znojmo-Retz
  • Kvalitativní průzkum environmentální bezpečnosti přeshraničního území Znojmo-Retz (cs)
  • A qualitative survey of environmental security in the transborder region of Znojmo-Retz (en)
skos:notation
  • RIV/48546054:_____/08:#0000652!RIV10-MZV-48546054
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZV4854605401)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 375993
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48546054:_____/08:#0000652
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • qualitative methodology, environmental security (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EDD18754A398]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvalitatívny výskum vo verejnom priestore : príspevky zo 7. česko-slovenskej konferencie Kvalitatívny pristup a metódy vo vedách o človeku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hynek, Alois
  • Hynek, Nikola
  • Svozil, Břetislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Komenského v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-900981-9-0
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software