About: Public relations a politický extremismus.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Through particular examples the publication demonstrates the procedure of analyzing one-dimensional and multidimensional time series of selected crime indicators in which the following methods have been used: an exponential settlement method, regressive methods (methods of transfer functions), one-equation, two-equation and even three-equation vector autoregressive models (VAR). The monograph investigates and describes the meanings, which are in the national semantic space represented by the relatively young and for a significant portion of citizens vague notions of public relations (abbreviated to PR) and political extremism, all that within the context of a critical analysis of the current societal situation and practice. Public relations are presented as the practice of influencing opinion, manufacturing of the civic consent. The theory and practice of Public relations thus found, in the context of the political practice of so called political extremism, a flagship cathegory of the publication. The work is built on the basis of the theory of elites, including the perspective of the power elite. The fundamental thesis is that the practice of public relation is a response of the power elite to the need for permanent, conceptual and long-term influence upon the public opinion of the people, the masses, freed from the shackles of traditional feudal society. The purpose of public relations is to influence the public opinion (manufacture the consent) through communication and information control. The central goal is to shape the consent of the citizen in relationship to the politics of governance presented and represented by the modern state and its elites. (en)
  • Monografie v kontextu kritické analýzy společenské situace a praxe popisuje a zkoumá významy, jež jsou v národním sémantickém prostoru definovány, formovány a reprezentovány poměrně mladými, pro značnou část občanů i neurčitými pojmy public relations a politický extremismus. Problematika „vztahů s veřejností“, public relations, jako praxe ovlivňování mínění, formování občanského souhlasu, je v kontextu stýkání se a potýkání se s tzv. politickým extremismem stěžejní kategorií publikace. Práce je koncipována na základě teorie elity včetně perspektivy mocenské elity. Základní tezí je, že praxe vztahů s veřejností, public relations, je reakcí mocenské elity na permanentní potřebu koncepčně a dlouhodobě ovlivňovat veřejné mínění lidu, masy, osvobozené z pout tradiční feudální společnosti. Účelem vztahů aci a informační regulaci ovlivňovat veřejné mínění. Cílem je formování souhlasu občanů s politikou, správou věcí veřejných, v podání moderního státu a jeho elity.
  • Monografie v kontextu kritické analýzy společenské situace a praxe popisuje a zkoumá významy, jež jsou v národním sémantickém prostoru definovány, formovány a reprezentovány poměrně mladými, pro značnou část občanů i neurčitými pojmy public relations a politický extremismus. Problematika „vztahů s veřejností“, public relations, jako praxe ovlivňování mínění, formování občanského souhlasu, je v kontextu stýkání se a potýkání se s tzv. politickým extremismem stěžejní kategorií publikace. Práce je koncipována na základě teorie elity včetně perspektivy mocenské elity. Základní tezí je, že praxe vztahů s veřejností, public relations, je reakcí mocenské elity na permanentní potřebu koncepčně a dlouhodobě ovlivňovat veřejné mínění lidu, masy, osvobozené z pout tradiční feudální společnosti. Účelem vztahů aci a informační regulaci ovlivňovat veřejné mínění. Cílem je formování souhlasu občanů s politikou, správou věcí veřejných, v podání moderního státu a jeho elity. (cs)
Title
  • Public relations a politický extremismus.
  • Public relations a politický extremismus. (cs)
  • Public relations and political extremism. (en)
skos:prefLabel
  • Public relations a politický extremismus.
  • Public relations a politický extremismus. (cs)
  • Public relations and political extremism. (en)
skos:notation
  • RIV/48135445:_____/13:#0000708!RIV14-MV0-48135445
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 100976
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48135445:_____/13:#0000708
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • public relations; political extremism; semantic differential (SD); effect size; coefficients effect size (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ECCB09B0237A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Public relations a politický extremismus.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kovařík, Zdeněk
  • Ftorek, Jozef
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tribun EU
https://schema.org/isbn
  • 978-80-263-0296-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software