About: Recent reflexions on freedom of speech issues with focus on extremist behaviour     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Závěrem si můžeme položit otázku, zda je vůbec ještě na počátku 21. století nutné psát o svobodě projevu, respektive rovnoprávnosti. Odpověď si musí položit každý člověk sám. Nejedná se přece o samozřejmost, kterou má každý člověk na světě, ale o jakousi výjimečnost, která je spjata s fungováním demokratického právního státu, do kterého Česká republika dorostla. Právě mnohost a pestrost názorů, jež můžeme slyšet na každém kroku, ať již z masmédií či od svých známých, jsou jedním z pilířů demokracie, nicméně některé takto učiněné projevy, ať již verbálně či nonverbálně učiněné mohou šokovat svým podněcováním k nesnášenlivosti vůči ostatním. Proto i demokratická společnost musí strpět omezení tohoto práva z důvodů možného zneužití skupin nakloněných k extremismu
  • Závěrem si můžeme položit otázku, zda je vůbec ještě na počátku 21. století nutné psát o svobodě projevu, respektive rovnoprávnosti. Odpověď si musí položit každý člověk sám. Nejedná se přece o samozřejmost, kterou má každý člověk na světě, ale o jakousi výjimečnost, která je spjata s fungováním demokratického právního státu, do kterého Česká republika dorostla. Právě mnohost a pestrost názorů, jež můžeme slyšet na každém kroku, ať již z masmédií či od svých známých, jsou jedním z pilířů demokracie, nicméně některé takto učiněné projevy, ať již verbálně či nonverbálně učiněné mohou šokovat svým podněcováním k nesnášenlivosti vůči ostatním. Proto i demokratická společnost musí strpět omezení tohoto práva z důvodů možného zneužití skupin nakloněných k extremismu (cs)
  • Finally, we can ask whether it is even still in the early 21st century need to write about freedom of expression or equality. The answer must ask each person himself. It is not yet a commonplace that every person in the world, but a kind of uniqueness that is associated with the functioning of the democratic rule of law in which the Czech Republic has grown up. It is the multiplicity and diversity of views that can be heard at every step, whether the mass media or by their friends is one of the pillars of democracy, but this made some speeches, whether made verbally or nonverbally can shock their incitement to hatred against others. Therefore, democratic society must tolerate restrictions on this right, because of potential abuse groups inclined to extremism. (en)
Title
  • Recent reflexions on freedom of speech issues with focus on extremist behaviour (en)
  • Recentní reflexe problematiky svobody projevu s akcentem na extremistické chování
  • Recentní reflexe problematiky svobody projevu s akcentem na extremistické chování (cs)
skos:prefLabel
  • Recent reflexions on freedom of speech issues with focus on extremist behaviour (en)
  • Recentní reflexe problematiky svobody projevu s akcentem na extremistické chování
  • Recentní reflexe problematiky svobody projevu s akcentem na extremistické chování (cs)
skos:notation
  • RIV/48135445:_____/12:#0000689!RIV13-MV0-48135445
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 164341
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48135445:_____/12:#0000689
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • human rights; extremism; freedom of speech; Charter of fundamental rights and freedoms; democracy; liberalism; rule of law (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [226F51C1C6CD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnostní teorie a praxe
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zpěvák, Aleš
issn
  • 1801-8211
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software