About: Komparace řešení problematiky shromažďování v právních předpisech České republiky a Slovenska     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Článek vznikl v souvislosti s řešením dílčího vědeckovýzkumného úkolu 2/3 „Identifikace a charakteristika vybraných sociogenních mimořádných událostí“ a předsta-vuje, vedle pilotní verze návrhu novely zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, jeden z výstupů tohoto úkolu. Autorka v něm komparuje možnosti a limity realizace výkonu shromažďovacího práva v České republice a na Slovensku, hodnotí dílčí odchylky a změny zakotvené průběžnými novelizacemi původně totožného právního předpisu po rozdělení státu. Cílem příspěvku bylo porovnat zákon č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím se zákonem č. 84/1990 Zb., o zhromažďovacom práve, včetně související právní úpravy jednotlivých institutů na Slovensku a v České republice. Příspěvek hodnotí, která úprava v jednotlivých aspektech lépe odpovídá současné situaci a problémům, jenž musí na úseku práva shromažďovacího řešit praxe, včetně výkladových problémů, jimiž se zabývají právní teoretici, a s nimiž se praxe vyrovnává v rámci judikatury.
  • Článek vznikl v souvislosti s řešením dílčího vědeckovýzkumného úkolu 2/3 „Identifikace a charakteristika vybraných sociogenních mimořádných událostí“ a předsta-vuje, vedle pilotní verze návrhu novely zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, jeden z výstupů tohoto úkolu. Autorka v něm komparuje možnosti a limity realizace výkonu shromažďovacího práva v České republice a na Slovensku, hodnotí dílčí odchylky a změny zakotvené průběžnými novelizacemi původně totožného právního předpisu po rozdělení státu. Cílem příspěvku bylo porovnat zákon č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím se zákonem č. 84/1990 Zb., o zhromažďovacom práve, včetně související právní úpravy jednotlivých institutů na Slovensku a v České republice. Příspěvek hodnotí, která úprava v jednotlivých aspektech lépe odpovídá současné situaci a problémům, jenž musí na úseku práva shromažďovacího řešit praxe, včetně výkladových problémů, jimiž se zabývají právní teoretici, a s nimiž se praxe vyrovnává v rámci judikatury. (cs)
  • The contribution was made in the context of part-scientific research task 2/3 „Identification and Characterization of Selected Sociogenous Emergency Events“ and represents, in addition to the pilot version of the proposal to amend Act No. 84/1990 Coll. on the right of Assembly, one of the outputs of this task. The author comparise legislation, Assembly rights in the Czech Republic and Slovakia, the partial alternations and modifications originally identical legislation after the split of the State. The aim of the contribution was to compare the Act No. 84/1990 Coll. on the right of Assembly (CZECH) with the Act No. 84/1990 Zb. o zhromažďovacom práve (SLOVAKIA), including related legislation of the individual institutes in Slovakia and in the Czech Republic. Contribution rates, which the adjustment in individual aspects of better reflects the current situation and problems, which must be on the rights of the Assembly to address the practice, including the interpretative problems dealt with by legal theorists, and with which the practice applies in the context of case-law. (en)
Title
  • Komparace řešení problematiky shromažďování v právních předpisech České republiky a Slovenska
  • Komparace řešení problematiky shromažďování v právních předpisech České republiky a Slovenska (cs)
  • Comparison of dealing with problems of the right of assembly in the legal regulation in the czech republic and in slovakia (en)
skos:prefLabel
  • Komparace řešení problematiky shromažďování v právních předpisech České republiky a Slovenska
  • Komparace řešení problematiky shromažďování v právních předpisech České republiky a Slovenska (cs)
  • Comparison of dealing with problems of the right of assembly in the legal regulation in the czech republic and in slovakia (en)
skos:notation
  • RIV/48135445:_____/12:#0000682!RIV13-MV0-48135445
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 145027
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48135445:_____/12:#0000682
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • comparison; extremism; the person which assemble; attendee of the assemblage; autority; Law No. 84/1990 Sb. on the right of assembly (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [413D46F76C99]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnostní teorie a praxe
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burdová, Lenka
issn
  • 1801-8211
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software